Doi candidaţi pentru postul în CA al SIF Moldova vacantat după arestarea lui Andrei Hrebenciuc

Gheorghe Albu şi Aurelian Trifa sunt candidaţii înscrişi pentru a concura la ocuparea unui loc în Consiliul de Administraţie al Societăţii de Investiţii Fianciare/SIF/ Moldova Bacău, după vacantarea postului de către Andrei Hrebenciuc, implicat împreună cu tatăl său în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure din judeţul Bacău, a declarat, pentru AGERPRES, Costel Ceocea, preşedintele instituţiei financiare băcăuane.
Economica.net - vin, 23 ian. 2015, 14:44
Doi candidaţi pentru postul în CA al SIF Moldova vacantat după arestarea lui Andrei Hrebenciuc

Deşi iniţial SIF Moldova opinase, printr-un raport trimis Bursei de Valori Bucureşti, că arestarea preventivă a lui Andrei Hrebenciuc nu are legătură cu activităţile curente desfăşurate de acesta în calitate de administrator neexecutiv al firmei de investiţii băcăuane, îndepărtarea sa din forul de conducere a fost cerută, ulterior, de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Regulamentul ASF prevede ca membrii CA de la SIF ‘să nu fi fost condamnaţi printr-o sentinţă rămasă definitivă pentru gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, uz de fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, precum şi alte infracţiuni de natură economică’.

Desemnarea noului membru în CA al SIF Moldova va avea loc pe 9 februarie, când la Bacău a fost convocată Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul instituţiei financiare ce are sediul central în municipiu.

Gheorghe Albu, în vârstă de 60 de ani, este doctor în economie. Născut în localitatea Finta, din judeţul Dâmboviţa, a absolvit cursurile Facultăţii de Comerţ din cadrul ASE Bucureşti, unde este, în prezent, lector. De asemenea, a fost desemnat şi consilier parlamentar. În cadrul a trei legislaturi, în perioada 1996 – 2008, a fost ales deputat în Parlament, el mai îndeplinind şi funcţia de membru în CA al SIF Transilvania timp de nouă ani, până în 2013. În anul 1992 a fost numit secretar de stat, şef al Departamentului de Comerţ şi Turism, aproape un an a funcţionat, apoi, comisar în Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, iar o scurtă perioadă de timp a fost membru în Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Aurelian Trifa, în vârstă de 54 de ani, este Executiv Master of Business Administration la Institutul de Administraţie Publică şi a Afacerilor ,,ASEBUSS’ Bucureşti. A obţinut licenţa în inginerie, specializându-se, apoi, în guvernanţă corporativă, analiza investiţiilor, investment banking şi evaluarea întreprinderilor. A îndeplinit de-a lungul anilor funcţiile de director de program în Ministerul Industriilor, expert la Fondul Proprietăţii de Stat, inspector bancar, manager de investiţii la Global Finance şi la fondul de investiţii Kerten, iar, în prezent, are calitatea de consultant financiar independent, preşedintele al CA de la Agribusiness Capital Bacău, dar şi de membru în CA la Opportunity Capital Bacău.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...