Doi oameni de afaceri români vor să dezvolte clădiri de birouri de 20 de etaje în zona fierbinte a bulevardului Expoziţiei

Compania FP One Office Development vrea să dezvolte pe bulevardul Expoziției din Bucureşti, devenit magnet pentru investitori, un proiect de birouri cu trei clădiri de 11 și 20 de etaje și o înălțime maximă de 65 de metri pe un teren de circa 3.900 mp. Investiția se află în fazele premergătoare obținerii PUZ-ului.
Răzvan Zamfir - Dum, 09 feb. 2020, 19:28
Doi oameni de afaceri români vor să dezvolte clădiri de birouri de 20 de etaje în zona fierbinte a bulevardului Expoziţiei

FP One Office Development e controlată de omul de afaceri de naționalitate siriană, dar naturalizat cetățean român de 20 de ani, Omar Akili, cu 90% dintre părțile sociale și de MDG Investment, controlată la rândul ei de soţul lui Domnica Mărgescu, fashion director la revista Elle, cu 10%, potrivit termene.ro.

Investitorii vor să realizeze și un scuar sau o piațetă în fața imobilelor office.

Până la sfârșitul anului 2021, în zona Expoziţiei, noul pol imobiliar al Bucureştiului, s-ar putea livra aproximativ 156.000 spații de birouri de clasă A și aproximativ 1.500 locuințe noi, în cele patru proiecte care au primit deja autorizații de construire.

La acestea, se vor adăuga în timp proiecte mixte aflate în fază de planificare și tatonare a pieței, pe terenuri cumpărate deja de mari dezvoltatori, cu experiență, care ar mai putea aduce încă 100.000 mp de birouri și alte peste 1.000-1.500 locuințe, în următorii 5-10 ani.

„Interesul pentru zona Expoziției s-a amplificat, datorită dezvoltării zonei de centru-nord, zona Expoziției născându-se ca o alternativă la polul de business Aviație- Floreasca- Barbu-Văcărescu, ajuns aproape la capacitate maximă. Expoziției este un pol nou de afaceri, cu accesibilitate bună și multe terenuri mari disponibile, ce îi vor permite o creștere organică de durată”, spunea anul trecut Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

În zonă e deja prezent Portland Trust, cu Expo Business Park birouri închiriate de ING. La finalizare, anul acesta, întregul proiect va avea o suprafață totală de 38.000 mp. 

Al doilea proiect aproape finalizat este și Ana Towers, cu o suprafață totală de 35.000 mp, dezvoltat de George Copos, iar de puţin timp a obținut autorizația de construcție și proiectul City Rose Park.

Un alt proiect de birouri aldezvoltat de Atenor așteaptă autorizația de construcție. În zonă se construiesc și șapte proiecte rezidențiale mari, dintre care patru au autorizații de construire recent eliberate de autorităţi. Cele mai mari ansambluri (ca număr de apartamente și suprafață desfășurată) care au autorizații de construire și sunt în proces de vânzare și construcție sunt Luxuria Residence, cu un total de 630 apartamente al Impact și Parcului 20, cu 469 apartamente dezvoltat de Cordia.

Un alt proiect avizat este și cel al companiei Central Park Residencial, care va avea funcțiuni mixte, cu spații rezidențiale și hoteliere. La aceste ansambluri se vor adăuga și alte blocuri noi, moderne, care se vor realiza în timp, în funcție de gradul de absorbție al zonei.

De asemenea, în toamna anului 2017, proprietarul dezvoltatorului ieșean Iulius, Iulian Dascălu a semnat un acord cu CCIR și Romexpo prin care s-a angajat să dezvoltenun proiect imobiliar mixt comercial. Deși calculele antreprenorului arată că investiția într-un asemenea complex presupune un termen mare de amortizare și exploatare, care depășește durata dreptului de folosință gratuită acordat de stat CCIR, adică încă aproximativ 35 de ani, acesta s-a angajat ca, dacă CCIR reușește să obțină dreptul real de proprietate asupra terenului Romexpo, să realizeze pe cheltuiala sa planurile urbanistice necesare pentru dezvoltarea proiectului imobiliar, plus demersurile de avizare și proiectare.

Proiectul plănuit de Dascălu include o suprafață construită de 230.000 de metri pătrați și o suprafață desfășurată de 1,3 milioane de metri pătrați și clădiri cu o înălțime de 179,6 metri, echivalentul a 41 de etaje, cele mai înalte din țară în condițiile în care Sky Tower, cea mai înaltă clădire comercială din România, are o înălțime de 137 de metri și 37 de etaje, iar același Iulian Dascălu va livra la Timișoara în cadrul Iulius Town o clădire office de 155 de metri.

Zona Expoziției din cartierul Grivița a atras  o serie de milionari români precum Ion Țiriac, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Nicolae Dumitru, Dan Șucu sau Valentin Vișoiu, care și-au anunțat intenția sau chiar au început să construiască aici sute de apartamente, clădiri de birouri și hoteluri. Acestora li se adaugă şi investitori străini precum Portland Trust, GTC și Atenor, care au deschis zona pentru noi dezvoltări imobiliare.

Te-ar mai putea interesa și
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) documentația pentru contractul de construire al......
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Transportatorul aerian HiSky anunță că se alătură campaniei de includere a țării noastre în programul Visa Waiver, ...
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare ...