Doi tineri antreprenori fac două milioane de euro din trimiterea corporatiştilor din toată ţara la sală

Fitness. Arte marţiale. Dansuri. Sau tenis. Chiar şi escaladă. Sunt incluse şi intrările la piscine. Acestea sunt doar câteva dintre activităţile de care beneficiază 8.000 de corporatişti din Bucureşti şi din marile oraşe din ţară, în baza unui card care le oferă accesul la aproape 200 de săli de sport. Afacerea, demarată în urmă cu trei ani de doi tineri, a ajuns anul trecut la un milion de euro. 
Andrada Ghira - lun, 25 mai 2015, 21:23
Doi tineri antreprenori fac două milioane de euro din trimiterea corporatiştilor din toată ţara la sală

În urmă cu mai bine de trei ani, doi corporatişti, Andrei Creţu şi Iulian Cârciumaru, puneau bazele unei afaceri care îi trimite acum la sală pe angajaţii multinaţionalelor. Numărul corporatiştilor va ajunge a 10.000 la sfârşitul acestui an, iar cifra de afaceri se va dubla. 

Companiile au un buget de beneficii pentru angajaţi şi pot acoperi parţial sau integral accesul angajaţilor la sălile din reţeaua 7Card. 40% din companiile din baza noastră de date acoperă integral sau parţial costul cardului. Acum avem 8.000 de abonaţi, dar vom încheia anul cu 10.000„, a declarat Andrei Creţu, unul dintre fondatorii 7Card. Pentru acest an, fondatorii 7Card se aşteaptă la o cifră de afaceri de circa 2 milioane de euro, şi un profit net de 10%. 

Nu doar corporatiştii beneficiază de acest serviciu, ci şi poliţiştii care fac parte din Sindicat şi cei ai Băncii Naţionale a României. 

În prezent, 300 de companii din România oferă angajaţilor acest beneficiu. 

„Dacă acum câţiva ani erau doar tichete de masă, apoi au apărut abonamentele la serviciile medicale, acelaşi lucru se întâmplă acum la abonamentele pentru sport. Beneficiile sportive oferite de companii sunt într-o creştere susţinută. Cele mai deschise sunt companiile din IT. E o zonă unde competiţia pe piaţa muncii este mai mare şi ele încearcă astfel tot felul de soluţii să-şi păstreze şi să atragă angajaţi. Costul unui astfel de card pentru angajaţii din Bucureşti este de 110-150 de lei, iar pentru cei din oraşele din provincie variază între 75 şi 100 de lei”, mai spune Creţu. 

Totuşi, 20% dintre companii plătesc angajaţilor integral acest abonament. Costul este însă mai mare. „Un astfel de serviciu, e privit fiscal ca un beneficiu în natură, impozitat cu 16% şi care nu este reglementat separat, precum tichetele de masă sau tichetele de vacanţă. Dacă serviciile 7Card costă 120 de lei pentru un angajat, angajatorul plăteste în total 200 de lei, asta în cazul în care acoperă integral accesul la sălile de sport”, mai spune Andrei Creţu.

Extinderea în provincie

Odată cu aparaţia clădirilor de birouri şi în marile oraşe ale ţării, au venit şi multinaţionalele. Şi odată cu ele, angajaţii. Lucru ce a dus la extinderea 7Card şi în provincie. Totuşi, nu toate oraşele se potrivesc modelului de business pus la punct de cei doi antreprenori, şi asta pentru că nu în toate oraşele sunt companii multinaţionale cu un număr mare de angajaţi şi nici nu există o gamă variată de servicii sportive care să ofere mai multe opţiuni clienţilor.

„Încercăm să semnăm cu cel puţin 10-12 săli dintr-un oraş, înainte să lansăm oficial. După deschiderile din Cluj-Napoca, Timişora, Ploieşti, Iaşi, am luat în vizor şi Constanţa şi Sibiul, pe care le vom deschide până la sfârşitul acestui an. Ar mai fi şi oraşele Craiova, Oradea şi Piteşti”, mai spune Creţu.

Proprietarii sălilor de sport sau de dans îşi primesc banii la finalul unei luni, în funcţie de numărul de intrări ale abonaţilor 7Card. 60% dintre corporatiştii care utilizează acest card sunt femei, iar fiecare beneficiar poate aduce o persoană ca însoţitor, care la rândului lui va trebui să achite integral valoarea cardului. 

„Contractul e de pe o lună pe alta, iar până acum nu am pierdut niciun client din cei 300„, mai spune Andrei Creţu. 

Cei mai mulţi abonaţi care se folosesc de acest card, în număr de 800, sunt angajaţii unei companii din domeniul IT, care are în total 2.000 de anagajaţi. 

7card este un abonament individual prin care clienţii 7card au acces liber şi nelimitat la o gama largă de activităţi, cu ajutorul reţelei de parteneri.

Te-ar mai putea interesa și
Asia a fost în 2023 „regiunea lumii cea mai afectată de catastrofe” legate de climă
Asia a fost în 2023 „regiunea lumii cea mai afectată de catastrofe” legate de climă
Asia a fost în 2023 "regiunea lumii cea mai afectată de catastrofe" legate de condiţiile meteorologice, inundaţiile şi furtunile provocând pe parcursul anului trecut cele mai multe victime şi......
Therme a primit ultima autorizație pentru centrala fotovoltaică de 2,2 mil. euro pe care o face în nordul Bucureștiului. Are și stocare
Therme a primit ultima autorizație pentru centrala fotovoltaică de 2,2 mil. euro pe care o face în nordul Bucureștiului. ...
Compania care administrează centrul de relaxare Therme diin nordul Bucureștiului a primit autorizația de înfiiâare a ...
Kim Jong Un a supervizat o primă simulare de „contraatac nuclear”
Kim Jong Un a supervizat o primă simulare de „contraatac nuclear”
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat primul exerciţiu militar de simulare a "activării nucleare" a ţării, drept ...
Parlamentul britanic a adoptat proiectul de lege privind expulzarea migranţilor din Rwanda
Parlamentul britanic a adoptat proiectul de lege privind expulzarea migranţilor din Rwanda
Parlamentul britanic a aprobat în noaptea de luni spre marţi proiectul de lege ce permite expulzarea în Rwanda a solicitanţilor ...