UPDATE: Donald sau Hillary? ING Bank: Victoria lui Trump ar fi o veste proastă pentru leul românesc

Atmosferă tensionată pe pieţele financiare în aşteptarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din Statele Unite. Activele de risc, precum leul şi obligaţiunile româneşti, ar putea avea de suferit în cazul unei victorii a lui Donald Trump, în timp ce un rezultat pozitiv pentru Hillary Clinton ar avea un impact pozitiv, însă minor şi de scurtă durată, cred analiştii unei mari bănci din România.
Economica.net - mar, 08 nov. 2016, 10:16
UPDATE: Donald sau Hillary? ING Bank: Victoria lui Trump ar fi o veste proastă pentru leul românesc

O victorie a candidatului Partidului Republican, Donald Trump, ar duce, probabil, la o deteriorare puternică pentru activele de risc la nivel global, potrivit analiştilor ING Bank. Astfel, leul s-ar putea deprecia în eventualitatea unei victorii a lui Trump, costurile de finanţare ale României ar putea creşte, iar activele româneşti, precum acţiunile şi obligaţiunile companiilor, ar deveni mai puţin atractive pentru investitorii internaţionali, care ar căuta să-şi pună banii la adăpost.

Toate acestea deoarece omul politic Trump este perceput de investitori drept nonconformist şi imprevizibil, iar comerţul şi relaţiile internaţionale nu au apărut printre priorităţile campaniei sale electorale.

Pe de altă parte, o victorie a candidatei Partidului Democrat, Hillary Clinton, este deja reflectată de evoluţia pieţelor financiare, deoarece Clinton este favorită în majoritatea sondajelor. Hillary Clinton oferă mai puţine incertitudini şi va aduce, probabil, o îmbunătăţire modestă, nu de foarte lungă durată, a apetitului investitorilor pentru risc.

Rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA îl vom afla mâine dimineaţă.

Cursul leului a depăşit, marţi, pe piaţa interbancară, pragul de 4,5 lei/euro, continuând tendinţa uşor ascendentă remarcată începând de vineri.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat cu aproape 2 bani, de la 4,0639 lei până la 4,0811 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian, considerat monedă-refugiu în perioade dificile, a crescut cu aproape 2 bani, până la 4,1801 lei, de la 4,1622 lei.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...