1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Donald Trump a plătit, în 2005, impozite în valoare de 38 de milioane de dolari

Preşedintele american Donald Trump a plătit în 2005 impozite în valoare de 38 de milioane de dolari, pentru venituri de peste 150 de milioane, a anunţat miercuri Casa Albă, ca răspuns la o cerere a reţelei de televiziune MSNBC.

15 mar, 2017 | Agerpres

Administraţia prezidenţială a SUA a comunicat datele respective după ce MSNBC, preluată de Reuters, anunţase că a obţinut două pagini din declaraţia de impunere a lui Trump de acum 12 ani.

Prezentatoarea Rachel Maddow de la televiziunea citată a precizat că a primit documentele de la ziaristul David Cay Johnson, iar acesta a susţinut că le-a primit prin poştă.

Practic, cifrele arată că Trump a plătit un impozit de 25%. Casa Albă a precizat că, în calitate de şef al organizaţiei care îi poartă numele, Trump avea obligaţia 'de a nu plăti impozite mai mari decât cere legea'. Pentru a minimiza suma datorată ca impozite federale, el a declarat pierderi de 100 de milioane de dolari, ţinând cont de 'deprecierea pe scară largă a construcţiilor'.

În campania electorală de anul trecut, Donald Trump a încălcat tradiţia politică din SUA, potrivit căreia candidaţii la preşedinţie îşi fac publice declaraţiile de impunere. Chiar şi după ce a ajuns preşedinte, Trump a continuat să păstreze secrete impozitele plătite, motivând că situaţia sa financiară face obiectul unui audit încă neterminat din partea IRS (Internal Revenue Service), autoritatea fiscală a Statelor Unite.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO