1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Donald Trump acceptă o întâlnire istorică cu Kim Jong-un

Preşedintele american Donald Trump a acceptat să se întâlnească, până în luna mai, cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, cu care s-a angajat într-un agresiv schimb de replici după ce s-a instalat la putere, relatează AFP.

09 mar, 2018 | News.ro

Locul şi data unei asemenea întâlniri între al 45-lea preşedinte al Statelor Unite şi liderul nord-coreean nu au fost precizate.

Această răsturnare, de negândit în urmă cu doar câteva săptămâni, are loc după doi ani de tensiuni extrem de puternice între Washington şi Phenian, legate de programele nuclear şi balistic nord-coreene.

Într-o scurtă alocuţiune la West Wung, la Casa Albă, joi seara, Chung Eui-yong, un consilier sud-coreean în domeniul Securităţii, a anunţat că Trump a acceptat invitaţia la acest summit istoric.

Liderul nord-coreean "şi-a exprimat dorinţa de a se întâlni cu preşedintele Trump cât mai rapid posibil", a declarat el. "Preşedintele Trump a apreciat darea de seamă şi a spus că se va întâlni cu Kim Jong-un până la sfârşitul lui mai, pentru a ajunge la o dezarmare nucleară permanentă", a adăugat consilierul.

Casa Albă a confirmat că preşedintele american, în vârstă de 71 de ani, a acceptat propunerea enigmaticului lider în vârstă de aproximativ treizeci de ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO