1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Donald Trump anunţă renegocierea acordului de liber schimb dintre SUA, Canada şi Mexic

Preşedintele american Donald Trump a declarat că intenţionează să discute în curând cu liderii de la Ottawa şi Ciudad de Mexico, pentru a începe renegocierea Acordului de Liber Schimb în America de Nord (NAFTA) între SUA, Canada şi Mexic, informează Reuters.

23 ian, 2017 | Agerpres

'Vom începe renegocierea NAFTA, a imigraţiei şi a securităţii la frontiere', a afirmat Trump duminică.

NAFTA este în vigoare de 23 de ani. Trump a promis în timpul campaniei electorale că va renegocia acest tratat, pentru a obţine condiţii mai favorabile Statelor Unite.

Casa Albă a anunţat deja, sâmbătă, că prima întâlnire de după alegeri a lui Trump cu preşedintele mexican Enrique Pena Nieto va avea loc pe 31 ianuarie.

Ambasadorul Canadei la Washington, David MacNaughton, a confirmat duminică presei că premierul canadian Justin Trudeau se va întâlni 'foarte curând' cu preşedintele american. Diplomatul a adăugat că nu crede că ţara sa este prima vizată de eforturile SUA de a-şi reduce deficitele comerciale. El a apreciat că principalele ţinte ar fi Mexicul şi China.

Preşedintele mexican Pena Nieto a discutat duminică subiectul cu Trudeau, prin telefon. Cei doi au convenit să îşi unească forţele pentru a încuraja integrarea economică a Americii de Nord, se arată într-un comunicat al cancelariei prezidenţiale din Ciudad de Mexico.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO