1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Donald Trump numeşte un bancher de la Goldman Sachs pentru Consiliul său economic

Preşedintele american ales, Donald Trump, l-a numit luni pe numărul doi al puternicei bănci de afaceri Goldman Sachs, Gary Cohn, la conducerea Consiliul său economic, transmite AFP.

13 dec, 2016 | Agerpres

Gary Cohn 'va ajuta la elaborarea politicilor economice care vor face să crească salariile, vor pune capăt exodului locurilor de muncă în străinătate, vor da naştere la noi oportunităţi pentru americanii care se confruntă cu dificultăţi', a afirmat Donald Trump într-un comunicat. 'El are o amplă viziune asupra economiei şi va utiliza întreaga sa experienţă pentru a se asigura că americanii vor fi din nou învingători', a adăugat documentul.

Gary Cohn, 56 de ani, va conduce influentul Consiliu Economic Naţional (NEC) de pe lângă preşedinţia americane, o instituţie înfiinţată în 1993 de preşedintele Bill Clinton.

NEC răspunde de coordonarea politicii economice, făcând să lucreze împreună ministerele vizate.

'Împărtăşesc viziunea preşedintelui ales Trump care urmăreşte să se asigure că fiecare lucrător american îşi are locul într-o economie înfloritoare şi vom acţiona pentru edificarea unei naţiuni puternice, dinamice şi prospere', a afirmat el, citat în acelaşi comunicat.

Această numire alimentează criticile în legătură cu un 'guvern Goldman Sachs', pentru că Gary Cohn este al treilea responsabil al băncii care se alătură administraţiei Donald Trump ce va intra în activitate la 20 ianuarie.

Alegerile făcute de Donald Trump sunt în contradicţie cu tonul adoptat în timpul campaniei electorale, când a denunţat legăturile dintre adversara sa, Hillary Clinton, şi banca Goldman Sachs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO