1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Extern

Donald Trump vrea să-i trimită înapoi pe refugiaţii sirieni

Donald Trump, candidat la alegerile primare republicane pentru desemnarea nominalizării în cursa pentru Casa Albă, a declarat miercuri că îi va trimite pe refugiaţii sirieni înapoi în ţara lor dacă va fi ales preşedinte în noiembrie anul viitor, relatează France Presse.

01 oct, 2015 | Agerpres

Afirmaţiile lui Trump, făcute la postul american de televiziune CNN, survin în contextul în care Rusia a anunţat miercuri că aviaţia sa a început să efectueze atacuri în Siria împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Trump a spus că această intervenţie ar putea fi benefică. 'Dacă Rusia vrea să atace şi să zdrobească ISIS (alt acronim pentru a desemna SI - n.r.) şi, poate, să stabilizeze această mare migraţie, cu 200.000 de persoane care ajung în SUA', aceasta s-ar putea dovedi un lucru bun, a declarat el.

Secretarul american de Stat John Kerry a anunţat la 20 septembrie că SUA ar urma să primească 85.000 de refugiaţi în 2016, dintre care 10.000 de sirieni, apoi 100.000 în 2017, ceea ce ar însemna aproape 200.000 în doi ani.

'Dacă voi câştiga, aceste 200.000 de persoane - ele trebuie să ştie, iar lumea trebuie să audă - vor pleca înapoi' în ţările lor, a spus Trump.

'Nu vom accepta 200.000 de persoane', a adăgat el, invocând riscul ca unii dintre refugiaţi să facă parte din gruparea Statul Islamic. 'Nu avem nicio idee cine sunt ei', a spus Trump.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO