1EUR = 4.8365 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Preşedintele CE: Bulgaria este pregătită să adere la spaţiul Schengen

Bulgaria este pregătită să adere la spaţiul Schengen, a declarat vineri preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, după o întrevedere cu premierul bulgar Boiko Borisov desfăşurată la Varna, transmite BTA.

09 oct, 2015 | Agerpres

'Astăzi, Bulgaria este poate cel mai bun exemplu, şi pentru alte state membre, al modului de protejare a propriilor graniţe. Trebuie să fim realişti şi să mutăm atenţia dezbaterii de pe modul de tratare a simptomelor pe felul de tratare a cauzelor profunde', a spus Tusk.

Cei doi oficiali au mai discutat despre problemele Europei în sectorul energetic.

În urmă cu o lună, Comisia Europeană şi-a reiterat poziţia potrivit căreia România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen, spaţiul european de liberă circulaţie, dar că decizia este una politică şi trebuie luată în cadrul Consiliului European.

'Poziţia Comisiei Europene este că atât Bulgaria, cât şi România îndeplinesc pe deplin criteriile de a deveni membre ale spaţiului Schengen. Acum nu mai este o decizie a Comisiei; este o decizie politică ce trebuie luată de Consiliul UE şi de Consiliul European', declara pe 10 septembrie Natasha Bertaud, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO