1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Grecia a formulat 'primele sale propuneri adevărate după multe săptămâni' - Donald Tusk

Grecia a formulat luni "primele sale propuneri adevărate după multe săptămâni", a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, înainte de desfăşurarea summitului Eurogroup de la Bruxelles, informează AFP.

22 iun, 2015 | ECONOMICA.net

"Astăzi, vreau ca toate cărţile să fie pe masă, pentru a opri jocul de poker politic", a spus Tusk, subliniind că vrea să evite "cel mai rău scenariu, care înseamnă un 'Grexident' (noul termen care desemnează o ieşire accidentala a Greciei din zona euro) incontrolabil şi haotic".

Preşedintele Consiliului European a făcut aceste declaraţii după o întrevedere avută cu premierul grec Alexis Tsipras.

Înainte de aceasta, Tusk a purtat discuţii, în timpul unei alte reuniuni la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, şi cu directorul general al FMI, Christine Lagarde.

Tusk a anunţat joia trecută desfăşurarea acestui summit excepţional al zonei euro, începând cu orele 17.00 GMT, luni, 'pentru că timpul presează, nu doar pentru Grecia, ci pentru noi toţi'.

Ministrul economiei al Greciei, Giorgos Stathakis, a declarat luni că creditorii Greciei au acceptat noile propuneri ale Atenei ca bază de discuţii, afirmând că se aşteaptă la 'un comunicat foarte pozitiv' la finalul summitului.

Conţinutul exact al noilor propuneri ale Greciei nu a fost dezvăluit, însă premierul grec Alexis Tsipras a reafirmat că "cheile pentru un acord" cu creditorii vizează noul excedent bugetar primar, pensiile, preţul electricităţii şi restabilirea "normalităţii" în ceea ce priveşte dreptul la un loc de muncă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO