1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

News

Donald Tusk: Polonia se va opune oricărui plan de modificare a regulilor imigraţiei la nivelul UE

Polonia se va opune, la nivelul Uniunii Europene, oricărui plan de modificare a regulilor imigraţiei la nivel comunitar, avertizează premierul Donald Tusk, după ce omologul său britanic, David Cameron, a evocat posibilitatea modificării criteriilor de acordare a indemnizaţiilor imigranţilor din UE.

07 ian, 2014 | Mediafax

"Dacă cineva doreşte modificarea unui tratat UE pentru a face acest lucru posibil, fie că este vorba de David Cameron sau de oricine altcineva, Polonia va exercita dreptul de veto", a declarat Tusk, citat de AFP.

"Acest tip de modificare necesită unanimitate şi atât timp cât state precum Marea Britanie, Polonia, Germania sau Olanda vor fi membre UE, modificarea tratatului va fi imposibilă", a insistat premierul polonez.

"Dacă premierul Cameron vrea să schimbe regulile din Marea Britanie, unde există deficienţe şi unde se poate abuza de sistemul social, sigur că are dreptul să o facă", a subliniat Tusk. "Dar nici acolo nu pot fi adoptate reglementări care să vizeze un singur grup naţional, ci trebuie să fie vizaţi toţi potenţialii beneficiari; nimeni nu are dreptul să îi stigmatizeze pe polonezi sau orice alt grup particular", a spus Tusk.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a criticat, într-un interviu acordat BBC, privilegiile de care beneficiază imigranţii polonezi din Marea Britanie. În acelaşi interviu, Cameron a declarat că intenţionează să exercite presiuni la Bruxelles pentru a limita accesul cetăţenilor UE pe piaţa britanică a muncii şi că va transforma reducerea imigraţiei într-o prioritate a renegocierii relaţiei cu UE. Cameron insistă că Marea Britanie trebuie să schimbe modul în care imigranţii pot solicita indemnizaţii sociale şi, în acelaşi timp, să limiteze numărul celor care vin în căutarea unui loc de muncă, teme incluse printre subiectele pe care Londra doreşte să le discute cu celelalte state membre UE.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO