1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Donald Tusk, pregătit să asigure preşedinţia Consiliului European pentru încă un mandat

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat vineri, în cadrul Summitului informal al UE din Malta, că este pregătit să continue în această funcţie după expirarea mandatului său, în luna mai a acestui an, transmite Reuters.

03 feb, 2017 | Agerpres

''După ce am discutat cu mulţi lideri care şi-au exprimat sprijinul, am informat că sunt pregătit să-mi continui munca. Dar aceasta va depinde de decizia tuturor şefilor de stat sau de guvern'' din Uniunea Europeană, a spus Tusk, în conferinţa de presă de la finalul reuniunii la nivel înalt găzduită de capitala Maltei, La Valletta.

El a adăugat că actuala preşedinţie malteză a Consiliului UE va conduce discuţiile pe această temă.

Până în prezent, singurul stat membru care se opune deschis unui al doilea mandat de preşedinte al Consiliului European pentru Donald Tusk este ţara sa natală, Polonia, unde se află la guvernare Partidul Lege şi Justiţie (PiS), condus de Jaroslaw Kaczynski.

PiS susţine ideea unei uniuni de state naţionale şi doreşte să reducă puterile Bruxelles-ului. La nivel naţional, partidul condus de Jaroslaw Kaczynski este ostil formaţiunii politice Platforma Civică (PO), fondată de Donald Tusk şi în fruntea căreia acesta şi-a exercitat timp de şapte ani funcţia de premier al Poloniei, înainte de a fi ales preşedinte al Consiliului European în 2014.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO