1EUR = 4.8396 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Donald Tusk: Visul rămânerii Marii Britanii în UE nu este imposibil

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a spus că 'visează' la rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, un vis care în opinia sa nu este imposibil, în contextul în care joi începe la Bruxelles un summit european, la trei zile după lansarea negocierilor privind Brexit-ul, potrivit AFP.

22 iun, 2017 | Agerpres

'Unii dintre prietenii mei britanici m-au întrebat dacă este posibil să revină asupra Brexit-ului şi dacă îmi pot imagina un rezultat conform căruia Marea Britanie ar rămâne în UE', a explicat Tusk într-o conferinţă de presă înaintea deschiderii summitului. 'Le-am spus că, de fapt, Uniunea Europeană este fondată pe vise care păreau imposibil de realizat. Prin urmare, cine ştie?', a adăugat preşedintele Consiliului European.

El şi-a încheiat discursul cu versuri din hit-ul 'Imagine' al lui John Lennon: 'Puteţi spune că sunt un visător, însă nu sunt singurul'.

Discuţiile privind condiţiile retragerii Marii Britanii din UE au început oficial luni la Bruxelles de cei doi negociatori-şefi: Michel Barnier, din partea blocului comunitar, şi David Davis, din partea Regatului Unit.

Este de aşteptat ca premierul britanic Theresa May, care vine la Bruxelles de pe o poziţie fragilizată după pierderea majorităţii absolute la alegerile legislative anticipate recente, să le prezinte joi seară celorlalţi 27 de şefi de stat şi de guvern din UE punctul său de vedere privind soarta cetăţenilor direct vizaţi de Brexit (cetăţenii europeni din Regatul Unit şi expatriaţii britanici).

Acesta este una dintre cele trei obiective centrale fixate de premierul britanic pentru prima fază a negocierilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO