Doroş, ANAF: Trebuie să fim gata cu plăţile online până la finalul anului

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să finalizeze, până la sfârşitul acestui an, înrolarea în portalul ghişeul.ro, astfel încât plata taxelor şi impozitelor să se poată realiza şi online, a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Dragoş Doroş.
Economica.net - joi, 06 oct. 2016, 12:26
Doroş, ANAF: Trebuie să fim gata cu plăţile online până la finalul anului

‘Înrolarea pe ghişeul.ro trebuie să se finalizeze. Este o operaţiune începută acum şase luni şi va trebui să fim gata până la finalul anului şi cu plăţile online’, a explicat Doroş.

El a menţionat că, în acest moment, plata taxelor şi impozitelor cu cardul bancar este disponibilă în toate sediile ANAF.

Preşedintele ANAF a reamintit, în contextul procesului de trecere pe online a relaţiei cu contribuabilii, despre emiterea în sistem electronic a adeverinţelor de venit pentru persoanele fizice şi a certificatelor de atestare fiscală pentru firme. Potrivit lui Doroş, aceste documente vor fi transmise de ANAF direct instituţiilor care le solicită contribuabililor.

Şeful Fiscului a menţionat că anual se emit aproximativ cinci milioane de adeverinţe de venit şi un milion de certificate fiscale, iar eliminarea lor din formatul pe hârtie va reprezenta tot atâtea drumuri mai puţine la ANAF pentru contribuabili şi resurse eliberate pentru instituţie, care vor putea fi direcţionate spre îmbunătăţirea activităţii administraţiei.

De asemenea, Doroş a menţionat şi faptul că, de la 1 ianuarie 2017, declaraţiile care se pot depune online nu vor mai fi acceptate pe suport de hârtie. Potrivit acestuia, în prezent, aproximativ 85% dintre declaraţii sunt depuse online. Mai mult, din practica ultimilor ani, s-a remarcat că în jur de 90% dintre declaraţii se depun în ultima zi, fapt care conduce la formarea de cozi la ghişee.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...