1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

Extern

Dosarul nuclear Iran: Reuniune a lui Obama cu echipa sa de securitate naţională

Preşedintele american Barack Obama a avut o reuniune cu echipa sa de securitate naţională marţi seară pentru a discuta despre progresele în negocierile asupra dosarului nuclear iranian, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate naţională, Bernadette Meehan, informează AFP.

01 apr, 2015 | Agerpres

Negocierile care au loc la Lausanne în Elveţia au fost suspendate pe timpul nopţii şi urmează a fi reluate miercuri dimineaţa devreme, scrie Agerpres.

'În această seară, preşedintele a avut o reuniune prin videoconferinţă cu membrii echipei sale de securitate naţională pentru a discuta despre negocierile 5+1 cu Iranul. Preşedintele a fost informat cu privire la stadiul negocierilor de către secretarii (de stat John) Kerry şi (al energiei Ernie) Moniz, precum şi de către alţi membri ai echipei de negocieri la Lausanne', a declarat dna Meehan, adăugând că Obama a mulţumit negociatorilor pentru eforturile lor.

Vicepreşedintele Joe Biden, secretarul apărării Aston Carter şi consilierul pentru securitate naţională Susan Rice au participat de asemenea la reuniune.

O fotografie difuzată de Casa Albă îl arată pe Obama înconjurat de mai mulţi consilieri, aparent în 'situation room' a reşedinţei executive şi discutând, prin videoconferinţă, cu Kerry şi Moniz, aflaţi la Lausanne.

Mai devreme în timpul serii, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a anunţat că miniştrii marilor puteri şi Iranul au ajuns la un acord de principiu asupra tuturor punctelor cheie ale dosarului nuclear iranian.

Termenul limită pentru ajungerea la un compromis în negocierile asupra dosarului nuclear iranian a fost fixat marţi la miezul nopţii. Deşi el a expirat, mai multe delegaţii au declarat că s-au făcut destule progrese pentru a continua discuţiile miercuri şi încerca să se rezolve ultimele probleme.

Negocierile se ţin între emisarii grupului 5+1 (Statele Unite, China, Rusia, Franţa, Marea Britanie şi Germania) şi Iran.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO