Dosarul nuclear iranian: John Kerry, din nou în Europa pentru ultimele discuţii

Secretarul de stat american, John Kerry, a început luni seară un nou turneu în Europa în speranţa că va finaliza ultima linie dreaptă a negocierilor internaţionale cu Iranul privind controversatul său program nuclear, a anunţat Departamentul de Stat, preluat de AFP.
Economica.net - mar, 18 nov. 2014, 04:46
Dosarul nuclear iranian: John Kerry, din nou în Europa pentru ultimele discuţii

Revenit vineri la Washington după un turneu în Asia şi Orientul Mijlociu, John Kerry a sosit în cursul nopţii de luni spre marţi la Londra, după care va pleca la Viena peste câteva zile, potrivit unui comunicat al diplomaţiei americane.

În capitala britanică, John Kerry urmează să se întâlnească marţi cu omologii săi europeni şi arabi pentru a-i informa în legătură cu negocierile dintre marile puteri şi Iran, scrie Agerpres.

El va avea mai întâi o întrevedere cu omologul său britanic, Philip Hammond, apoi cu şeful diplomaţiei de la Cairo, Sameh Shoukri, urmate de întâlniri cu ministrul de externe al Omanului, Youssef Ben Alaoui, al Emiratelor Arabe Unite, Abdullah bin Zayed Al Nahyan, potrivit unui oficial din cadrul Departamentului de Stat.

Şeful diplomaţiei de la Muscat a efectuat duminică o vizită fulger la Teheran şi îi va prezenta lui John Kerry rezultatul acesteia, le-a făcut cunoscut diplomatul respectiv ziariştilor care îl însoţesc pe demnitarul american.

Sultanatul Oman întreţine bune relaţii cu Statele Unite şi Iranul şi serveşte ca intermediar în negocierile dintre marile puteri şi Teheran.

John Kerry va pleca apoi la Viena, la o dată care nu a fost precizată.

Grupul 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) şi Iranul urmează să se întâlnească marţi în capitala Austriei pentru a încheia până pe 24 noiembrie un acord care să garanteze că programul nuclear al Teheranului este paşnic, în schimbul ridicării sancţiunilor care îi sufocă economia.

‘Intrăm într-o perioadă fundamentală a negocierilor asupra programului nuclear al Iranului şi mă voi deplasa la Viena la momentul oportun’, a declarat şeful diplomaţiei SUA înainte de a părăsi luni Washingtonul.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...