1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

News

Dosarul nuclear iranian: John Kerry, din nou în Europa pentru ultimele discuţii

Secretarul de stat american, John Kerry, a început luni seară un nou turneu în Europa în speranţa că va finaliza ultima linie dreaptă a negocierilor internaţionale cu Iranul privind controversatul său program nuclear, a anunţat Departamentul de Stat, preluat de AFP.

18 noi, 2014 | Agerpres

Revenit vineri la Washington după un turneu în Asia şi Orientul Mijlociu, John Kerry a sosit în cursul nopţii de luni spre marţi la Londra, după care va pleca la Viena peste câteva zile, potrivit unui comunicat al diplomaţiei americane.

În capitala britanică, John Kerry urmează să se întâlnească marţi cu omologii săi europeni şi arabi pentru a-i informa în legătură cu negocierile dintre marile puteri şi Iran, scrie Agerpres.

El va avea mai întâi o întrevedere cu omologul său britanic, Philip Hammond, apoi cu şeful diplomaţiei de la Cairo, Sameh Shoukri, urmate de întâlniri cu ministrul de externe al Omanului, Youssef Ben Alaoui, al Emiratelor Arabe Unite, Abdullah bin Zayed Al Nahyan, potrivit unui oficial din cadrul Departamentului de Stat.

Şeful diplomaţiei de la Muscat a efectuat duminică o vizită fulger la Teheran şi îi va prezenta lui John Kerry rezultatul acesteia, le-a făcut cunoscut diplomatul respectiv ziariştilor care îl însoţesc pe demnitarul american.

Sultanatul Oman întreţine bune relaţii cu Statele Unite şi Iranul şi serveşte ca intermediar în negocierile dintre marile puteri şi Teheran.

John Kerry va pleca apoi la Viena, la o dată care nu a fost precizată.

Grupul 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) şi Iranul urmează să se întâlnească marţi în capitala Austriei pentru a încheia până pe 24 noiembrie un acord care să garanteze că programul nuclear al Teheranului este paşnic, în schimbul ridicării sancţiunilor care îi sufocă economia.

'Intrăm într-o perioadă fundamentală a negocierilor asupra programului nuclear al Iranului şi mă voi deplasa la Viena la momentul oportun', a declarat şeful diplomaţiei SUA înainte de a părăsi luni Washingtonul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO