1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

News

Două acuarele originale, folosite pe copertele romanelor din seria Harry Potter, scoase la licitaţie

Două desene în acuarelă, utilizate pentru copertele a două romane din seria Harry Potter, de J.K. Rowling, au fost scoase la vânzare, în cadrul unei licitaţii online, organizată de casa de licitaţii Nate D. Sanders, din Los Angeles.

23 mar, 2014 | Mediafax

Acuarelele, realizate de artistul britanic Cliff Wright, apar pe volumele al doilea şi al treilea din seria dedicată micului vrăjitor, care îşi face ucenicia la Şcoala de magie, farmece şi vrăjitorii Hogwarts, informează contactmusic.com.

Prima dintre acuarele, care a ilustrat volumul "Harry Potter şi Camera Secretelor", îl înfăţişează pe Harry Potter şi pe Ron Weasley într-o maşină zburătoare şi are un preţ de pornire în cadrul licitaţiei de 20.000 de dolari.

Cea de-a doua acuarelă, folosită pentru cartea "Harry Potter şi Prizonierul din Azkaban", are un preţ de pornire de 12.500 de dolari.
Licitaţia online se va încheia pe 27 martie.

Cele şapte volume din seria "Harry Potter", care s-au vândut în circa 450 de milioane de copii pe plan mondial şi au stat la baza realizării a opt filme de succes, au fost puse în vânzare în format eBook în martie 2012, pe site-ul www.Pottermore.com, lansat de J. K. Rowling în 2011.

Seria "Harry Potter" este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografică a seriei a avut la fel de mare succes, cu încasări de peste 7 miliarde de dolari.

J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria "Harry Potter" era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, J.K. Rowling este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO