Două corpuri de clădire ale unui liceu din Prahova vor fi reabilitate şi extinse din fonduri UE

Două corpuri de clădire ale unui liceu din judeţul Prahova, care au toalete în curte şi în care elevii învaţă în trei schimburi din cauza numărului mic al sălilor de clasă, vor fi reabilitate şi extinse din fonduri europene, valoarea proiectului, finanţat prin POR, depăşind 8,5 milioane lei.
Economica.net - mar, 06 aug. 2013, 20:12
Două corpuri de clădire ale unui liceu din Prahova vor fi reabilitate şi extinse din fonduri UE

Două imobile în care funcţionează Liceul Tehnologic din comuna Măneciu, judeţul Prahova, vor fi reabilitate, în următorii doi ani, din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, au anunţat, marţi, reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova şi cei ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Valoarea totală a acestui proiect este de 8.589.784 lei, din care 6.567.844 reprezintă finanţare din fonduri europene. Contractul aferent acestui proiect a fost semnat pe 26 iulie, durata de implementare a proiectului fiind de 24 de luni de la data semnării contractului.

În prezent, elevii Liceului Tehnologic din comuna Măneciu învaţă în trei schimburi, din cauza numărului insuficient al sălilor de clasă, iar corpurile de clădire care vor fi reabilitate, construite în urmă cu peste un secol, nu au niciun fel de instalaţii sanitare, toaletele fiind amplasate în curte.

Astfel, potrivit directorului liceului, Radu Constantin Pisău, care este şi manager al acestui proiect, lucrările vor consta în consolidarea unuia dintre cele două corpuri în care învaţă în prezent elevii de liceu, dar şi a corpului unei structuri a liceului, în care învaţă elevi de şcoală primară.

Primul corp de clădire care va fi reabilitat a fost construit în anul 1914, după planurile arhitectului Toma Socolescu şi nu are instalaţii sanitare. Conform proiectului, în acest corp de clădire vor fi reabilitate patru săli de clasă şi vor fi construite alte patru săli de clasă plus un laborator de informatică complet utilat, a declarat directorul liceului.

De asemenea, va intra în reabilitare şi sala de sport a liceului, care face parte din acelaşi corp de clădire. Lucrările la acest imobil vor consta în reabilitarea parterului, păstrându-se forma proiectată de Toma Socolescu, peste parter urmând a fi ridicat un etaj.

Al doilea corp de clădire care va fi renovat şi extins prin acest proiect european a fost construit în jurul anilor 1910 – 1912 şi aparţine unei şcoli cu clasele I – IV, care este o structură a liceului şi în care învaţă elevi de şcoală primară. În prezent, clădirea are două săli de clasă şi o cancelarie mică şi urmează a fi extinsă la opt săli de clasă, dintre care un laborator de informatică complet echipat, precum şi toalete. În plus, ambele clădiri vor fi dotate cu panouri solare şi fotovoltaice, a precizat directorul Radu Constantin Pisău.

Potrivit acestuia, de aproximativ 15 ani elevii de la Liceul Tehnologic Măneciu învaţă în trei schimburi, din cauza numărului insuficient al sălilor de clasă. În prezent, liceul are 21 de săli de clasă în care învaţă peste 1.440 de elevi. Din cauza acestei situaţii, în liceu se învaţă în trei schimburi, primul schimb începând orele de curs la orele 6:45, al doilea la orele 12:15, iar la schimbul al treilea, care începe la ora 16:00 şi care se suprapune parţial cu al doilea, fiind chemaţi elevii de la clasele de seral şi cei de la clasele cu profil tehnic, pentru a desfăşura practică sau alte activităţi specifice.

În perioada în care vor fi reabilitate cele două corpuri de clădire, elevii vor învăţa într-un alt imobil ce aparţine şcolii, care are şase săli de clasă şi care a fost reabilitat cu fonduri de la autorităţile locale şi judeţene.

Te-ar mai putea interesa și
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
BAT și Philip Morris România salută decizia Ministerului de Finanțe de a face public proiectul de Ordonanță de Urgență care include în categoria produselor accizabile toate produsele cu......
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig ...
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...