1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

News

Două hoteluri din Neptun au fost amendate şi li s-au retras certificatele de clasificare după controalele ANPC şi ANT

Două hoteluri de două stele din staţiunea Neptun au rămas fără certificate de clasificare în urma deficienţelor constatate în timpul unor controale efectuate, joi, de reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor /ANPC) şi Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT).

13 aug, 2015 | Agerpres

Totodată, administratorii celor două hoteluri, Belvedere şi Amfiteatru, au fost amendaţi cu câte 40.000 de lei de către ANPC, în cazul primului hotel fiind aplicată şi o amendă de 50.000 de lei de către ANT, scrie Agerpres.

'Atitudinea celor care administrează acest hotel este una care lasă de dorit din toate punctele de vedere. Aşa cum ei ne-au tratat pe noi şi pe dumneavoastră, aşa tratează şi turiştii. Este un dezastru ceea ce am găsit în camere, nu vorbim neapărat de simplitatea mobilierului, ci de lipsa de curăţenie, lipsa asigurării siguranţei turiştilor. Pe 9 august au avut o notă de constatare de la ANT prin care li s-a impus să schimbe pernele, pentru că nici măcar nu au fost sancţionaţi, noi ANT am mers mai mult pe partea de prevenţie şi de asigurare a unui cadru al operatorului economic mai lejer, dar nu se poate să-şi bată joc de turişti', a declarat Mirela Matichescu, reprezentant al ANT, referitor la controlul făcut la hotelul Belvedere.

Potrivit şefului ANPC, Marius Dunca, în camerele hotelului erau perne murdare, saltele mucegăite, igrasie, iar boilerele de la băi nu aveau ştechere, ci 'două fire băgate în priză care pot pune în pericol viaţa consumatorilor'.

Condiţii improprii privind cazarea turiştilor au fost găsite la ambele hoteluri verificate, iar pentru neregulile constatate la bucătăriile unităţilor, activitatea acestora a fost suspendată până la remedierea deficienţelor.

Astfel de controale au loc în staţiunile litoralului românesc pe întreaga durată a sezonului estival.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO