Două spitale bucureştene care folosesc dezinfectanţi diluaţi au raportat zero infecţii nosocomiale în ultimii ani

La două dintre spitalele care au raportat în ultimii ani zero infecţii nosocomiale, testele de sanitaţie privind dezinfectanţii folosiţi au ieşit pozitive, deci spitalele folosesc dezinfectanţi diluaţi, ineficienţi. În 2013 şi 2014, anii pentru care avem cele mai recente informaţii oficiale disponibile, patru spitale mari din Bucureşti au raportat zero infecţii nosocomiale. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti atrage atenţia chiar în rapoartele în care a publicat aceste informaţii asupra acestor spitale şi "subraportărilor" pe care le-au făcut. 
Cristina Şomănescu - Dum, 15 mai 2016, 20:59
Două spitale bucureştene care folosesc dezinfectanţi diluaţi au raportat zero infecţii nosocomiale în ultimii ani

Spitalele care „pe hârtie” sunt cele mai curate din lume

În anul 2013, următoarele şase spitale bucureştene au raportat zero infecţii nosocomiale la 10.000 de cazuri externate: Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia, Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, Institutul Parhon, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, Centrul de Sănătate RATB şi Spitalul Universitar de Stomatologie Prof. Dr. Dan Teodorescu.

Alte trei spitale bucureştene – Malaxa, Colţea şi Colentina – au raportat în 2013 un număr foarte mic de infecţii nosocomiale, între 0,12 şi 0,32 infecţii nosocomiale la 10.000 de pacienţi externaţi.

„Distribuţia ordonată a ratelor de atac sugerează ca nouă dintre spitale (cele enumerate mai sus) subraportează şi respectiv alte nouă spitale supraraportează cazuri de infecţie nosocomială. Oricare dintre cele două ipostaze poate fi validată numai şi numai prin metode specifice şi sensibile, cum ar fi cercetarea foilor de observaţie”, spun autorii raportului anual al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, analizat de Economica.net.

Şi în 2014, Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, Institutul Parhon, Centrul de Sănătate RATB, Spitalul Universitar de Stomatologie Prof. Dr. Dan Teodorescu au raportat zero infecţii nosocomiale la 10.000 de pacienţi externaţi. Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice, Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia şi Spitalul Malaxa au raportat puţin peste zero infecţii nosocomiale la 10.000 de pacienţi externaţi, arată raportul anual al DSP Bucureşti, consultat de Economica.net.

Compartimentul supraveghere epidemiologică şi control boli transmisibile din cadrul DSP Bucureşti colectează de la spitalele publice şi private de pe teritoriul municipiului Bucureşti rapoartele standardizate privind infecţiile nosocomiale declarate, şi analizează ratele de incidenţă pe situsuri anatomice şi pe specialităţi medicale.

Două spitale care au raportat în ultimii ani zero infecţii nosocomiale sunt pe lista spitalelor cu dezinfectanţi diluaţi, neconformi, ineficienţi.

La Institutul National de Endocrinologie Parhon şi la Spitalul de Nefrologie Carol Davila, unităţi care au raportat zero infecţii nosocomiale în ultimii ani, controalele Direcţiei de Sănătate Publică, făcute recent la ordinul Ministerului Sănătăţii, arată că testele de sanitaţie privind dezinfectanţii folosiţi au ieşit pozitive. Adică spitalele au folosit dezinfectanţi diluaţi, neconformi, ineficienţi.

Vă amintim că vineri, 6 mai, Ministerul Sănătăţii a făcut publică lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate teste de sanitaţie pozitive în privinţa dezinfectanţilor folosiţi, în urma controalelor realizate prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară.

În cadrul acestor controale au fost ridicate probe din dezinfectanţi pentru a fi trimise la testare şi pentru a stabili eficienţa acestora. Separat, au fost recoltate probe şi trimise la laboratoare pentru a verifica dacă concentraţiile înscrise pe etichetă sunt în concordanţă cu conţinutul declarat.

Puteţi consulta aici lista completă a spitalelor la Ministerul Sănătăţii în care au fost depistate teste de sanitaţie pozitive.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...