Draxlmaier dă afară 300 de oameni la Piteşti, după ce a anunţat că angajează 1.500 la Codlea

Compania Dräxlmaier va restructura 292 de posturi din fabrica de cablaje auto de la Piteşti, echivalentul a 8% din personalul locaţiei de producţie şi 2% din totalul angajaţilor grupului german în România, joi având loc o primă întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor.
Economica.net - joi, 20 iun. 2013, 13:41
Draxlmaier dă afară 300 de oameni la Piteşti, după ce a anunţat că angajează 1.500 la Codlea

Pe de altă parte, compania angajează în acest an 1.500 de persoane pentru fabricile de la Codlea (judeţul Braşov) şi Satu Mare, se arată într-un comunicat al Dräxlmaier.

„Dinamica pieţei auto la nivel internaţional are impact asupra comenzilor livrate de fabricile din România: restructurările din Piteşti sunt o consecinţă directă, dar, în acelaşi timp, alte locaţii precum Codlea sau Satu Mare, care livrează comenzi către alţi clienţi, cunosc o extindere a afacerii şi a personalului, cu peste 1.500 de angajaţi în acest an”, se spune în comunicat.

Compania precizează că va respecta legislaţia în ceea ce priveşte disponibilizările, consultarea cu sindicatele reprezentând una dintre etapele procesului. Totodată, va oferi angajaţilor restructuraţi pachete compensatorii conform legii, şi-i va sprijini, împreună cu autorităţile locale şi consultanţi specializaţi, să se reintegreze cât mai repede pe piaţa muncii.

„Aşa cum prevede politica companiei, vom oferi angajaţilor din posturile restructurate sprijin pentru o tranziţie cât mai rapidă şi facilă către un nou loc de muncă. În acelaşi timp, Grupul Dräxlmaier îşi menţine planurile de extindere în România, planificând în acest an noi investiţii şi crearea a peste 1.500 de noi locuri de muncă în Codlea şi Satu Mare”, a declarat în comunicat Bernd Schmitt, directorul fabricii Dräxlmaier Piteşti.

În septembrie 2012, cei 2.400 de angajaţi ai fabricii din Piteşti au făcut grevă generală pentru mărirea salariilor, susţinând că angajatorul nu vrea să-şi respecte obligaţiile prevăzute în contractele colective de muncă. Ei au solicitat atunci creşterea salariilor în raport cu rata inflaţiei, acordarea de tichete de odihnă şi creşterea salariilor compensatorii în cazul concedierilor.

Grupul german şi-a început activitatea în România în anul 1993 prin fabrica din Piteşti, având în prezent peste 12.000 de angajaţi în cele cinci locaţii de producţie de la Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov. Dräxlmaier livrează produse şi servicii din România către producătorii de automobile pe panl global.

Te-ar mai putea interesa și
Petrom reiterează că nu va plăti taxa de solidaritate, pentru că nu i se aplică. Grupul OMV plătește taxa doar în Austria
Petrom reiterează că nu va plăti taxa de solidaritate, pentru că nu i se aplică. Grupul OMV plătește taxa doar în ...
OMV Petrom arată în raportul preliminar pentru 2022 că nu se califică la plata taxei de solidaritate impusă de Guvernul României, așa cum informase inițial investitorii, luna trecută....
Phenianul avertizează cu „cea mai dură reacţie” la acţiunile militare ale SUA în regiune
Phenianul avertizează cu „cea mai dură reacţie” la acţiunile militare ale SUA în regiune
Ministerul de Externe nord-coreean a avertizat joi că Phenianul va răspunde la orice acţiune militară a SUA în regiune ...
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, crede că aliaţii ar putea trimite Ucrainei avioane de luptă
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, crede că aliaţii ar putea trimite Ucrainei avioane de luptă
Ţări cum ar fi Statele Unite sau Germania ar putea trimite până la urmă Ucrainei avioane de luptă, este de părere ...
Preşedintele Rezervei Federale a SUA sugerează că vor urma noi majorări ale dobânzii în 2023
Preşedintele Rezervei Federale a SUA sugerează că vor urma noi majorări ale dobânzii în 2023
Rezerva Federală a SUA (Fed) a anunţat miercuri că a trecut de momentul critic în lupta contra inflaţiei, dar "victoria" ...