1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

News

Dragnea: Bugetul este construit în mare parte pe proiectul lăsat de Guvernul Ponta

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că proiectul de buget al Guvernului Cioloş este în mare parte construit pe proiectul lăsat de Cabinetul Ponta, precizând că social-democraţii vor depune doar amendamente importante care nu afectează neapărat sursele financiare.

07 dec, 2015 | Agerpres

'Am convenit cu colegii de la grupul parlamentar din Camera Deputaţilor să se uite cu atenţie peste proiectul de buget. În privinţa amendamentelor, am convenit ca orice coleg care intenţionează, după ce studiază proiectul de lege, să depună vreun amendament să discutăm în grup şi să decidem dacă acel amendament se justifică sau nu, dar vorbim nu de amendamente cu miile, vorbim, dacă va fi cazul, de amendamente importante care nu afectează neapărat sursele financiare, pentru că bugetul este construit în mare parte, dacă nu în totalitate, pe proiectul de buget lăsat de Guvernul Ponta', a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că singurul element care lipseşte din proiectul de buget al Guvernului Ponta este studiul de impact cerut de ministrul Finanţelor pentru mărirea salariului minim.

'Cel mai mare impediment este comunicarea greşită pe care a avut-o ministrul de Finanţe Anca Dragu, pentru că au spus că au nevoie de un studiu de impact asupra nivelului până la care să se mărescă salariul minim şi asupra calendarului de implementare. Nu suntem de acord ca salariul minim din România să nu se mărească sub nicio formă, din mai multe motive. În primul rând, salariul minim pe economie este printre cele mai mici din Europa, mi se pare că este penultimul, dacă nu ultimul. În al doilea rând, noi vorbim aici de cetăţenii români care au totuşi dreptul la o viaţă mai bună. Poate e bun un studiu de impact, dar să nu creadă Guvernul că noi o să acceptăm să se amâne sine die această decizie şi trebuie să prezinte foarte clar care sunt criteriile care vor sta la baza acestui studiu, care este intervalul în care se va finaliza acest studiu, în aşa fel încât cel mai târziu în primăvară să se ia această decizie', a precizat Dragnea.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO