1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Dragnea: Dăncilă a asigurat fără ezitare că va fi adoptată ordonanţa de amânare a termenului depunerii Declaraţiei 600

Premierul desemnat Viorica Dăncilă a asigurat fără niciun fel de ezitare că, în prima şedinţă de Guvern, din 31 ianuarie, va adopta ordonanţa de amânare a termenului de depunere a Declaraţiei 600, a afirmat luni preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

22 ian, 2018 | Agerpres

'Am discutat cu premierul desemnat Viorica Dăncilă şi a asigurat fără niciun fel de ezitare că în prima şedinţă de Guvern, pe care o va ţine pe 31 ianuarie, va adopta ordonanţa de amânare a termenului de depunere a Declaraţiei 600', a spus Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a adăugat că va continua evaluarea secretarilor de stat.

'După ce se va forma Cabinetul, premierul desemnat împreună cu ministrul de resort vor discuta despre fiecare secretar de stat şi, eventual, despre alte propuneri care vor veni', a precizat Dragnea.

Înainte de şedinţa CExN al PSD, Liviu Dragnea a declarat că Guvernul trebuie să adopte o ordonanţă pentru amânarea termenului de depunere a Declaraţiei 600 până la 1 martie.

'Am discutat despre Declaraţia 600. Am solicitat ca pe 31 ianuarie, în prima şedinţă de Guvern, să adopte o ordonanţă pentru amânarea termenului de depunere până la 1 martie, pentru a le da posibilitatea ca în perioada imediat următoare să meargă până la eliminarea Declaraţiei 600, cu condiţia să găsească soluţia pentru ca persoanele fizice care trebuiau să plătească aceste contribuţii să rămână asiguraţi în sistemul de asigurări şi să găsească o soluţie civilizată pentru a elimina disconfortul celor care au fost sau care ar trebui să depună această declaraţie', a afirmat Dragnea.

Persoanele fizice care au obţinut venituri extra-salariale cumulate de minim 22.800 lei în 2017 trebuie să depună, până la 31 ianuarie, Declaraţia 600, document care vizează obligaţiile referitoare la contribuţiile sociale, respectiv contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO