1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

News

Dragnea: Dăncilă nu are de ce să-şi dea demisia

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că premierul Viorica Dăncilă nu are de ce să demisioneze.

27 apr, 2018 | Agerpres

'Nu are de ce să-şi dea demisia şi are suportul nostru în continuare', a spus Dragnea, după ce a ieşit din sediul DNA.

El a adăugat că votul de încredere i-a fost acordat premierului de Parlament şi nu de preşedinte.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă l-a anunţat de dimineaţă că ar vrea să demisioneze, Dragnea a spus: 'Nici vorbă. Nici acum, nici atunci când apăruseră ştirile că vrea să demisioneze. Are treabă la Guvern'.

Despre mutarea ambasadei României din Israel, preşedintele PSD a spus că nu vrea să vorbească în faţa DNA despre acest subiect, despre care va vorbi pe larg săptămâna viitoare, 'pentru că subiectul este foarte important'.

Dragnea a negat că a încercat vânzarea unor importante companii de stat către grupuri de interese din Israel, aşa cum a afirmat fostul premier Victor Ponta, şi a precizat că acesta face astfel de afirmaţii 'pentru că a ajuns foarte jos, jos de tot'.

Despre vizita în Israel, preşedintele PSD a spus că a 'avut întâlniri separate' faţă de cele ale premierului şi a reiterat faptul că nu are nevoie de aprobare de la nimeni să facă vizite externe.

'La cine trebuie să cerem voie să părăsim ţara? Eu credeam că s-a închis interdicţia asta, aşa îmi aduc eu aminte', a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a mai menţionat că în Constituţie este prevăzut că Guvernul este responsabil de politica internă şi externă, în urma programului de guvernare aprobat de Parlament. El a respins afirmaţiile potrivit cărora modificarea Codurilor penale s-ar face cu dedicaţie, inclusiv pentru el, şi a explicat că nu ştie să existe un al doilea memorandum pe care ministrul de Externe Teodor Meleşcanu i l-a prezentat premierului, cu privire la mutarea ambasadei României din Israel.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO