1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

News

Dragnea, despre declaraţia de presă a lui Chiţoiu: Din câte îmi aduc aminte, era ministrul Finanţelor

Vicepremierul Liviu Dragnea l-a ironizat, joi, pe ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, arătând că, din câte îşi aduce aminte, acesta "era" ministru şi că, împreună cu ANAF, se ocupă de colectarea veniturilor şi nu de a spune că nu e de acord cu o măsură care nici măcar nu a fost propusă.

24 oct, 2013 | Mediafax

Solicitat să comenteze faptul că ministrul Daniel Chiţoiu a admis, joi, într-un comunicat de presă, faptul că în USL a existat o discuţie informală despre creşterea veniturilor la buget şi că, în acest context, PNL nu susţine creşterea cotei unice de la 16% la 22%, Dragnea a răspuns: "Ce pot să spun? Din câte îmi aduc eu aminte, cel puţin până să vin aici la această manifestare serioasă, domnul Daniel Chiţoiu era ministrul Finanţelor".

"Şi ministrul Finanţelor publice, împreună cu ANAF, se ocupă de nivelul de colectare a veniturilor şi cred că de acolo ar trebuie să vină, cred că de la Ministerul de Finanţe ar trebui să vină alt tip de comunicat, nu că nu este acord cu nu ştiu ce măsură care de fapt nu a fost propunsă, ci să vină propuneri de măsuri pentru îmbunătăţirea nivelului de colectare a veniturilor care ne poate ajuta la dezvoltare", a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă apreciază că, prin acest comunicat, liberalii sau încercat să se poziţioneze faţă de măsura creşterii cotei unice dinainte de a fi propusă, Dragnea a răspuns negativ.

PNL "nu susţine şi nu va susţine orice măsură de creştere a cotei unice de 16%", declară vicepremierul liberal Daniel Chiţoiu, potrivit unui comunicat de presă transmis joi de formaţiunea politică.

"În urma speculaţiilor apărute în presă care privesc mărirea cotei unice de la 16% la 22% şi reducerea TVA de la 24% la 22%, Partidul Naţional Liberal face următoarele clarificări: La nivelul conducerii USL a avut loc o discuţie informală, în perspectiva construcţiei bugetului pe 2014, în ceea ce priveşte creşterea veniturilor. Măsurile invocate nu sunt cuprinse în prevederile programului de guvernare, iar PNL rămâne consecvent angajamentelor făcute prin acest document de bază al guvernului USL, aprobat de Parlamentul României. PNL nu susţine şi nu va susţine orice măsura de creştere a cotei unice de 16%", se arată în comunicatul de presă transmis de PNL, semnat de Daniel Chiţoiu, vicepreşedinte al formaţiunii politice şi ministru al Finanţelor.

Surse din USL au declarat pentru MEDIAFAX că liderii USL au vorbit la finalul ultimei şedinţe a Uniunii despre varianta reducerii TVA şi creşterii cotei unice în contextul discuţiilor legate de construcţia bugetară pentru anul 2014.

Discuţia ar fi avut loc, potrivit surselor citate, la finalul şedinţei USL de vineri când a venit vorba despre modul în care se va construi bugetul de stat pe anul 2014 şi despre necesitatea unor fonduri suplimentare.

În acest context, premierul Victor Ponta ar fi avansat ideea creşterii cotei unice, în prezent de 16%, dar şi a reducerii TVA, care acum este de 24%. O variantă a fost ca acestea să ajungă la acelaşi nivel.

Conform surselor din USL, a fost vehiculat un cuantum de 20 sau 22% pentru cota unică, respectiv pentru TVA sau o aducere a ambelor la un acelaşi nivel, în funcţie de eventuale simulări realizate pentru bugetul pe 2014.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a admis miercuri seară că a existat o discuţie la nivelul USL despre creşterea cotei unice, dar una "informală" şi "ipotetică", menţionând că nu a fost avansată însă ca propunere din partea PSD sau a PNL şi nimeni nu a susţinut-o.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO