Dragnea, despre dosarul de la DNA: Resping categoric toate acuzaţiile

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, referindu-se la dosarul de la DNA, că respinge categoric toate acuzaţiile.
Economica.net - lun, 13 nov. 2017, 14:21
Dragnea, despre dosarul de la DNA: Resping categoric toate acuzaţiile

‘Astăzi am fost la DNA să mi iau în primire al treilea dosar. Nu pot să intru foarte mult în detalii (…) Resping categoric toate acuzaţiile. Ceea ce spun de ani de zile – că nu am legături financiare, patrimoniale cu acea societate comercială – menţin’, a declarat Dragnea.

El a mai spus că nu a constituit niciodată niciun grup infracţional organizat şi că aşteaptă să vadă probele.

Președintele PSD a adăugat că a avut luni o discuţie cu preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care i-a cerut ‘să rămână în continuare pe poziţie’.

‘Am avut o discuţie astăzi de dimineaţă cu domnul Tăriceanu (…) şi mi-a cerut, mi-a zis să rămân în continuare pe poziţie şi să ne continuăm coaliţia’, a declarat Dragnea.

Întrebat dacă este afectată în vreun fel funcţionarea coaliţiei de guvernare, Dragnea a răspuns: ‘Eu cred că nu este afectată. Sunt afectat eu’.

El a susţinut că nu se consideră vinovat, pentru că nu a constituit niciodată vreun grup infracţional.

‘Categoric nu (n.r.- nu este vinovat). Nu am constituit niciodată niciun grup infracţional. Niciodată. De aia eu sunt foarte curios să văd ce grup infracţional am constituit eu în 2001. Orice numire politică se face la orice partid printr-o anumită procedură. Nu am favorizat eu pe nimeni altcineva’, a arătat liderul PSD.

Potrivit acestuia, cele două proiecte au mai fost verificate odată. ‘S-a pus o corecţie financiară. Consiliul Judeţean Teleorman a acţionat în instanţă şi instanţa i-a dat dreptate şi a anulat corecţia financiară. Poate e un detaliu neimportant că e o hotărâre judecătorească, dar contează’, a adăugat liderul social-democraţilor.

În ceea ce priveşte acuzaţia de licitaţii trucate, Dragnea a afirmat că ‘o să se tot vorbească despre asta’. ‘Eu nu am fost în nicio comisie de licitaţie. (…) Funcţionează ca la un minister. În comisia de licitaţie sunt mulţi oameni, dar o să avem timp să vorbim despre asta, pentru că vreau să văd şi eu probe sau dovezi sau argumente pentru a susţine asemenea afirmaţii. (…) S-a vorbit despre multe lucruri neadevărate în acest comunicat. De ce le-au pus acolo?’, a arătat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD consideră că nu are de ce să-şi dea demisia, aşa cum a cerut luni consilierul onorific al premierului, Gheorghe Piperea.

‘Nu m-am gândit la asta (n.r. demisia), în schimb am avut şi primesc în continuare foarte multe mesaje de a nu ceda, ceea ce e important. Nu analizez eu ce spune unul sau altul, pe mine mă interesează ca în partid lucrurile să rămână în regulă şi mă interesează ce se discută în partid’, a spus liderul PSD.

El a precizat că nu doreşte să se desfăşoare mitinguri de susţinere pentru persoana sa, în schimb ar fi de acord dacă ar exista manifestaţii pentru programul de guvernare.

‘Miting pentru susţinerea mea, nu. Eu apreciez gestul colegilor care au fost astăzi de dimineaţă acolo, dar nu voi solicita şi nu o să vreau niciodată un miting pentru susţinerea mea. În schimb, dacă se va dori să se organizeze un miting pentru susţinerea programului de guvernare sau orice altceva, n-o să mai opresc pe nimeni, că am primit foarte multe reproşuri în acest an când, într-adevăr, în mai multe rânduri am blocat dorinţa de a manifesta, nu neapărat de a protesta a unor membri PSD, de fapt a tuturor’, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a anunţat DNA.

Potrivit DNA, grupul infracţional organizat a fost constituit iniţial de către Liviu Dragnea, Marian Fişcuci (persoană care a devenit scriptic acţionar majoritar al Tel Drum SA şi care a acţionat şi ca un interpus al lui Dragnea în administrarea societăţii comerciale), Mugur Băţăuş şi Victor Piperea, funcţionari în cadrul CJ Teleorman (care au participat iniţial la privatizarea Tel Drum SA iar ulterior s-au ocupat de proiectele finanţate din fonduri publice şi asigurarea cadrului necesar câştigării acestor proiecte de către Tel Drum) şi Neda Florea (la momentul iniţial persoană cu funcţie de conducere în Tel Drum, ulterior acţionar al societăţii, director şi în prezent director adjunct; s-a ocupat de administrarea societăţii şi a asigurat participarea societăţii în comiterea infracţiunilor în scopul săvârşirii cărora a fost constituit grupul).

Te-ar mai putea interesa și
România va participa la programul comun al statelor UE de achiziționare de obuze pentru Ucraina
România va participa la programul comun al statelor UE de achiziționare de obuze pentru Ucraina
Un număr de 17 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, au convenit luni să cumpere în comun muniţii de artilerie în valoare de două miliarde de euro pe care să le......
Ministerul Finanțelor a împrumutat 400 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanțelor a împrumutat 400 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni, 400 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat ...
Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Emirates Nuclear Energy Corporation, pentru a colabora la dezvoltarea programului de energie nucleară
Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Emirates Nuclear Energy Corporation, pentru a colabora la dezvoltarea programului ...
Companiile Nuclearelectrica și Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC) anunță semnarea unui emorandum de înțelegere ...
APIA a început să elibereze adeverințe pentru solicitanții de ajutoare de stat în sectorul creșterii animalelor
APIA a început să elibereze adeverințe pentru solicitanții de ajutoare de stat în sectorul creșterii animalelor
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început eliberarea de adeverinţe pentru solicitanţii ...