1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Dragnea, despre guvernanţa corporativă: Nu văd de ce societăţi de interes strategic să nu poată fi gestionate de stat

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat joi în legătură cu proiectul privind guvernanţa corporativă că nu vede de ce societăţi de interes strategic pentru România să nu poată să fie gestionate de stat.

22 dec, 2017 | Agerpres

'În primul rând, nu am văzut foarte multe performanţe generate de Ordonanţa 109. Pe de altă parte, nu văd de ce societăţi de interes strategic pentru România să nu poată să fie gestionate prin intermediul statului român', a precizat Dragnea.

El a fost întrebat de ce aproape 100 de firme, societăţi cu capital românesc, regii autonome, au fost exceptate de la OUG 109, care a fost criticată de Opoziţie.

Întrebat dacă se dă liber la angajări politice, el a răspuns: 'Nu, categoric nu'.

Miercuri, deputaţii au adoptat proiectul legislativ privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu amendamente.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea alineatului (3) al articolului 1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea 111/2016, cu modificările ulterioare, în sensul includerii unor societăţi în categoria excepţiilor de la aplicarea actului normativ de bază.

Potrivit propunerii legislative, sunt exceptate de la aplicarea prevederilor OUG 109/2011 câteva zeci de companii şi instituţii din domeniul apărării, de creditare sau de apă, printre care Fabrica de Arme Cugir S.A., Societatea Arsenal Reşiţa S.A., Societatea Complexul Energetic Oltenia - S.A. (CEO), Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. şi companiile deţinute de aceasta, Societatea Naţională de Gaze Naturale ROMGAZ SA.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO