Dragnea: Guvernul adoptă vineri majorarea salariului minim la 1.450 lei şi creşterea salariilor în administraţia locală

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, că printre măsurile pe care Guvernul Grindeanu le va adopta în şedinţa de vineri se numără majorarea salariului minim la 1.450 lei, creşterea salariilor în administraţia locală cu 20%, precum şi a celor pentru actori şi alte categorii de artişti.
Economica.net - joi, 05 ian. 2017, 15:15
Dragnea: Guvernul adoptă vineri majorarea salariului minim la 1.450 lei şi creşterea salariilor în administraţia locală

“Mâine vine în continuare sesiune extraordinară, chiar dacă cei de la PNL au anunţat că vor să blocheze legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe, într-un mod iresponsabil, după părerea mea, Guvernul va adopta nişte acte normative aşa cum sunt trecute în programul de guvernare care sunt aşteptate – salariul minim va fi aprobat mâine, în şedinţa de guvern – 1.450 de lei, aşa cum s-a stabilit, majorarea salariilor în administraţia locală cu 20%, majorarea salariilor pentru actori şi alte categorii de artişti cu 50%”, a precizat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că, dacă Guvernul Cioloş a prorogat intrarea în vigoare a legii prin care se majorează cu 15% salariile din educaţie şi sănătate, noul Cabinet va anula această prorogare.

“De asemenea, i-am rugat să verifice (pe miniştrii Guvernului Grindeanu – n.r.) dacă informaţia este reală şi anume că s-a prorogat printr-o ordonanţă intrarea în vigoare a legii prin care se majorează cu 15% salariile din educaţie şi sănătate şi, dacă e într-adevăr prorogată de guvernul Cioloş, mâine să anuleze această prorogare şi majorările de 15% din educaţie, sănătate să intre în vigoare de la 1 februarie”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a mai enumerat şi alte măsuri pe care intenţionează să le adopte Guvernul.

“De asemenea, alocarea pe student de la 83 de lei la 201 lei nu este nevoie din câte ştiu de HG, ci este suficient un ordin al ministrului. (…) De asemenea pensia minimă de la 400 de lei la 520 de lei – ăsta e primul pachet de măsuri care e prins în HG-uri şi ordonanţe pe care guvernul le poate emite mâine, chiar dacă unii vor să blocheze legea de abilitare a guvernului de a emite ordonanţe”, a completat Liviu Dragnea.

Liderul PSD i-a solicitat preşedintelui ANRE să reanalizeze “cu atenţie” preţul corect pentru distribuţia gazelor naturale.

“De asemenea, cer foarte serios ANRE, care e autoritate de reglementare şi control în domeniu, ca în condiţiile în care (…) taxa pe stâlp a dispărut şi noi nu avem de gând să revenim la asta, ea a fost inclusă în preţ incorect după părerea mea de către distribuitorii de energie electrică şi gaze, dispărând taxa pe stâlp, eu mă aştept ca factura la energie electrică şi la gaze să scadă. Şi îl rog pe preşedintele ANRE să se preocupe şi să intervină imediat în acest subiect. De asemenea, îl rog să reanalizeze cu atenţie preţul corect pentru distribuţia de gaze naturale”, a declarat Dragnea.

Întrebat ce salarii din administraţia locală vor fi mărite, preşedintele PSD a spus că “nu ale aleşilor”.

“Funcţionarii din administraţia locală pentru că, aşa cum ştiţi foarte bine, salariile primarilor şi ale preşedinţilor de consilii au fost majorate anul trecut dacă nu în 2015, în administraţia locală salariile sunt foarte mici şi oamenii pleacă din sistem şi în afară de alţii pentru toţi funcţionarii din administraţia publică locală”, a conchis Liviu Dragnea. 

viewscnt

Te-ar mai putea interesa și
CE: România se confruntă cu dezechilibre excesive, pe fondul deficitelor guvernamentale mari şi în creştere
CE: România se confruntă cu dezechilibre excesive, pe fondul deficitelor guvernamentale mari şi în creştere
Conform pachetului de primăvară din cadrul semestrului european 2024, pregătit de Comisia Europeană, România se confruntă cu dezechilibre excesive, după ce a experimentat dezechilibre până......
Bosch Tech Day 2024: Îmbinarea hardware – software definește mobilitatea viitorului
Bosch Tech Day 2024: Îmbinarea hardware – software definește mobilitatea viitorului
Sistemele de frânare și de direcție „by wire”, serviciile bazate pe date sau controlul electronic avansat al suspensiilor, ...
Centrele de meditaţii la matematică Mathnasium intră în România printr-un contract de master franciză cu Dana Bănică, master francizat Logicool
Centrele de meditaţii la matematică Mathnasium intră în România printr-un contract de master franciză cu Dana Bănică, ...
Mathnasium Learning Centers, o franciză cu peste 1.100 de centre de meditaţii la matematică în întreaga lume, intră ...
CNAIR: Restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone,impuse joi pe sectoare de drum din 15 judeţe
CNAIR: Restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone,impuse joi pe sectoare de drum din 15 judeţe
Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 7,5 tone vor avea restricţii de circulaţie pe parcursul zilei ...