Dragnea: În ultima perioadă nivelul de încasări la buget a crescut; să sperăm că se va menţine

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că în ultima perioadă nivelul de încasări a veniturilor la bugetul de stat a crescut, în condiţiile în care Agenţia Naţională Antifraudă a început să determine o colectare mai bună, el exprimându-şi speranţa că nivelul crescut de încasări se va menţine.
Economica.net - vin, 22 nov. 2013, 14:41
Dragnea: În ultima perioadă nivelul de încasări la buget a crescut; să sperăm că se va menţine

„Vestea bună este că în ultima perioadă nivelul de încasări a crescut şi se pare că într-adevăr acea instituţie de luptă antifraudă, agenţie sau autoritate, a început să determine o colectare mai bună a veniturilor la bugetul de stat. (…) Să sperăm că nivelul de încasări crescut din ultima perioadă se va menţine şi în acest an şi anul viitor”, a spus Dragnea.

El a precizat că nu are un conflict cu ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi a subliniat faptul că preocuparea pentru nivelul redus de încasări, care a determinat rectificarea negativă, a fost una generală.

„Nu este un conflict între mine şi domnul viceprim-ministru Chiţoiu. Chiar avem o relaţie foarte bună. Dar preocuparea a fost generală”, a spus Dragnea.

El a precizat că, prin afirmaţia făcută la dezbaterea begetului MDRAP de către Comisiile de administraţie, potrivit căreia rectificarea negativă a fost determinată de o colectarea proastă, de care se ocupă Ministerul Finanţelor, a vrut să pună lucrurile „acolo unde trebuie”.

„Eu am vrut să pun lucrurile acolo unde trebuie. Nu a fost dorinţa mea să diminuăm sumele alocate bugetului MDRAP sau altor ministere. Din cauza neîncasărilor suficiente a veniturilor la bugetul de stat a fost nevoie de o rectificare negativă care a afectat şi MDRAP, care, chiar dacă s-a opus, nu avea ce să facă”, a precizat Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la dezbaterea bugetului MDRAP în Comisiile parlamentare de administraţie, că rectificarea negativă a fost generată de proasta colectare a veniturilor la bugetul de stat, de care se ocupă Ministerul de Finanţe.

„Referitor la rectificarea negativă din această toamnă, care a afectat bugetul MDRAP cu suma de 280 de milioane de lei, rugămintea ar fi să-mi spuneţi cine a făcut acea afirmaţie, că s-a făcut tăierea bugetului ministerului pe care îl conduc în corelare cu noi sau poate a spus că la sugestia noastră, ca să ştiu cui să răspund şi voi răspunde public”, le-a spus Dragnea parlamentarilor din Comisiile de administraţie.

El a precizat că Ministerul de Finanţe a alocat MDRAP la prima rectificare, care a fost pozitivă, o sumă pe care în două săptămnâni a retras-o, prin următoarea rectificare, care a fost negativă.

„Dacă cineva crede că asta s-a făcut cu acordul nostru, înseamnă că nu ne cunoaştem”, a spus Dragnea.

El a precizat că rectificarea negativă a fost generată de proasta colectare a veniturilor la bugetul de stat, de care se ocupă Ministerul de Finanţe.

„În schimb, am acceptat că astea au fost constrângerile bugetare şi, dacă tot a venit vorba de acest subiect pe care nu voiam să îl aduc în discuţie, vreau să spun că rectificarea negativă a fost generată de o proastră colectare a veniturilor la bugetul de stat, de care se ocupă Ministerul de Finanţe, nu pentru că a vrut cineva să taie din bani. Nu s-au colectat venituri la nivelul stabilit şi din acest motiv s-au tăiat banii de la diverse ministere, inclusiv de la MDRAP. Practic, s-au tăiat bani pentru dezvoltare”, a spus Dragnea.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...