Dragnea: În ultima perioadă nivelul de încasări la buget a crescut; să sperăm că se va menţine

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că în ultima perioadă nivelul de încasări a veniturilor la bugetul de stat a crescut, în condiţiile în care Agenţia Naţională Antifraudă a început să determine o colectare mai bună, el exprimându-şi speranţa că nivelul crescut de încasări se va menţine.
Economica.net - vin, 22 nov. 2013, 14:41
Dragnea: În ultima perioadă nivelul de încasări la buget a crescut; să sperăm că se va menţine

„Vestea bună este că în ultima perioadă nivelul de încasări a crescut şi se pare că într-adevăr acea instituţie de luptă antifraudă, agenţie sau autoritate, a început să determine o colectare mai bună a veniturilor la bugetul de stat. (…) Să sperăm că nivelul de încasări crescut din ultima perioadă se va menţine şi în acest an şi anul viitor”, a spus Dragnea.

El a precizat că nu are un conflict cu ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi a subliniat faptul că preocuparea pentru nivelul redus de încasări, care a determinat rectificarea negativă, a fost una generală.

„Nu este un conflict între mine şi domnul viceprim-ministru Chiţoiu. Chiar avem o relaţie foarte bună. Dar preocuparea a fost generală”, a spus Dragnea.

El a precizat că, prin afirmaţia făcută la dezbaterea begetului MDRAP de către Comisiile de administraţie, potrivit căreia rectificarea negativă a fost determinată de o colectarea proastă, de care se ocupă Ministerul Finanţelor, a vrut să pună lucrurile „acolo unde trebuie”.

„Eu am vrut să pun lucrurile acolo unde trebuie. Nu a fost dorinţa mea să diminuăm sumele alocate bugetului MDRAP sau altor ministere. Din cauza neîncasărilor suficiente a veniturilor la bugetul de stat a fost nevoie de o rectificare negativă care a afectat şi MDRAP, care, chiar dacă s-a opus, nu avea ce să facă”, a precizat Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la dezbaterea bugetului MDRAP în Comisiile parlamentare de administraţie, că rectificarea negativă a fost generată de proasta colectare a veniturilor la bugetul de stat, de care se ocupă Ministerul de Finanţe.

„Referitor la rectificarea negativă din această toamnă, care a afectat bugetul MDRAP cu suma de 280 de milioane de lei, rugămintea ar fi să-mi spuneţi cine a făcut acea afirmaţie, că s-a făcut tăierea bugetului ministerului pe care îl conduc în corelare cu noi sau poate a spus că la sugestia noastră, ca să ştiu cui să răspund şi voi răspunde public”, le-a spus Dragnea parlamentarilor din Comisiile de administraţie.

El a precizat că Ministerul de Finanţe a alocat MDRAP la prima rectificare, care a fost pozitivă, o sumă pe care în două săptămnâni a retras-o, prin următoarea rectificare, care a fost negativă.

„Dacă cineva crede că asta s-a făcut cu acordul nostru, înseamnă că nu ne cunoaştem”, a spus Dragnea.

El a precizat că rectificarea negativă a fost generată de proasta colectare a veniturilor la bugetul de stat, de care se ocupă Ministerul de Finanţe.

„În schimb, am acceptat că astea au fost constrângerile bugetare şi, dacă tot a venit vorba de acest subiect pe care nu voiam să îl aduc în discuţie, vreau să spun că rectificarea negativă a fost generată de o proastră colectare a veniturilor la bugetul de stat, de care se ocupă Ministerul de Finanţe, nu pentru că a vrut cineva să taie din bani. Nu s-au colectat venituri la nivelul stabilit şi din acest motiv s-au tăiat banii de la diverse ministere, inclusiv de la MDRAP. Practic, s-au tăiat bani pentru dezvoltare”, a spus Dragnea.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Următorul pachet de sancţiuni al Comisiei Europene ar urma să propună, pentru prima dată, restricţii cu privire la gazele naturale lichefiate (GNL) ruseşti, inclusiv o interdicţie cu privire......
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, ...
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, ...
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice ...