1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Finanţe şi bănci

Dragnea: Înlocuitorul lui Olteanu la BNR va fi numit după alegeri

Numirea unui nou viceguvernator BNR pe locul lăsat liber de Bogdan Olteanu, care are probleme penale, va avea loc probabil după alegerile generale din 11 decembrie, deoarece Parlamentul are nevoie de timp pentru a lua cea mai bună decizie, a declarat liderul PSD Liviu Dragnea într-un interviu acordat Bloomberg.

20 sep, 2016 | ECONOMICA.net

Principalele partide parlamentare au convenit să întârzie numirea unui nou viceguvernator al Băncii Naţionale până după alegeri, astfel încât politicul şi campania electorală să nu influenţeze decizia, a mai spus Dragnea.

"Vrem să avem suficient timp să luăm cea mai bună decizie, pentru că această decizie ar trebui să fie influenţată de climatul electoral. Avem nevoie de un climat mai calm în mediul politic atunci când discutăm propuneri şi audiem candidaţi pentru această poziţie", a afirmat preşedintele social-democraţilor.

"Guvernatorul Mugur Isărescu ne-a asigurat că banca poate funcţiona foarte bine cu opt membri în Consiliu", a mai spus Dragnea, citat de Bloomberg.

Bogdan Olteanu a fost reţinut la sfârşitul lunii iulie de procurorii DNA, care îl acuză că, în 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PNL, ar fi solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu suma de un milion de euro şi sprijin electoral, în schimbul folosirii influenţei politice pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

La momentul reţinerii, Bogdan Olteanu ocupa funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României, la care a renunţat prompt.

Olteanu a fost plasat în arest la domiciliu la începutul lunii august.

Consiliul de Administraţie al BNR funcţionează temporar cu opt membri, până la numirea unui nou viceguvernator.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO