1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

News

Dragnea: Investiţiile chineze se cifrează la zeci de miliarde de euro; poate a venit vremea ca şi în România să se facă prezente

Investiţiile chineze ajung în Europa de Est la zeci de miliarde de euro şi a venit vremea ca şi în România acestea să fie prezente, a declarat miercuri preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la recepţia de Ziua Naţională a Chinei.

27 sep, 2017 | Agerpres

El s-a referit în special la investiţiile în domeniile energiei şi infrastructurii.

'În perioada 2003-2004 guvernul Adrian Năstase a reuşit să semneze, să realizeze câteva acorduri serioase, importante care conţineau proiecte mari de investiţii chineze în România. Zece ani de zile s-au suspendat. Guvernul condus de Victor Ponta, din care şi eu am făcut parte, a reluat proiectele mari de investiţii, duse până într-o fază aproape finală. În 2016, din păcate, iar s-au suspendat. Şi îmi exprim speranţa că acum, după ce au fost reluate de actualul guvern, vom avea totuşi posibilitatea ca în acest mandat să începem să le vedem şi finalizate. Şi vorbesc aici de Centrala Nucleară de la Cernavodă, de investiţiile de la Rovinari şi de alte investiţii', a afirmat Dragnea.

El a evidenţiat că 'în Europa de Est, investiţiile chineze se cifrează la zeci de miliarde de euro'. 'Poate că a venit vremea ca şi în România aceste investiţii să înceapă să se facă prezente, pentru că ajută în mod serios la dezvoltarea noastră', a punctat el.

În ceea ce priveşte proiectul 'Belt and Road', Liviu Dragnea a subliniat că Portul Constanţa 'poate şi trebuie să devină o poartă serioasă de intrare în Europa de Est şi în Europa în general'.

Şi ambasadorul Chinei la Bucureşti, Xu Feihong, a vorbit despre investiţiile în infrastructură. El a spus că îşi doreşte, în ceea ce priveşte cooperarea celor două state, 'mai multe rezultate tangibile' şi a menţionat negocierile în ceea ce priveşte centrala de la Cernavodă sau cea de la Rovinari. 'Companiile chineze şi-au manifestat interesul pentru a construi străzi, căi ferate şi alte proiecte de infrastructură în România', a punctat el.

'Guvernul român, în spiritul pragmatismului şi eficienţei, a făcut progrese în ceea ce priveşte îmbunătăţirea mediului de afaceri şi implementarea programului de guvernare', a afirmat Xu Feihong şi a adăugat că, în noiembrie, România va găzdui prima convenţie a miniştrilor energiei din ţările grupului 16+1.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO