Dragnea: Luăm serios în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al partidului, de la Vaslui, că social-democraţii iau în calcul serios depunerea unei moţiuni de cenzură, urmând ca luni să aibă loc discuţii cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Dragnea a acuzat Guvernul de dispreţ şi minciuni în cazul Codului fiscal.
Economica.net - vin, 05 aug. 2016, 09:55
Dragnea: Luăm serios în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură

„După acest comportament, începem să ne gândim serios. Luni voi avea o întâlnire cu domnul Tăriceanu. Luăm în calcul serios pentru că ceea ce au făcut acum arată, dincolo de dispreţ, şi faptul că nu au niciun fel de respect faţă de lege. Este o lipsă de informare crasă”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că va veni cu mai multe detalii după Comitetul Naţional Executiv al PSD, care are loc la această oră la Vaslui, şi va arăta „minciuna şi atitudinea incalificabilă” a Guvernului, atât faţă de fondul problemei, cat şi faţă de modul de comunicare.

Dragnea a criticat atitudinea lui Dacian Cioloş, care a spus că ia în calcul modificarea Codului fiscal pentru rezolvarea problemei veteranilor. „Nu are nevoie să modifice Codul fiscal. Au modificat Codul fiscal prin Hotărâre de Guvern. Este o ilegalitate foarte serioasă, din păcate”, a precizat Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea a ameninţat, miercuri, Cabinetul condus de Dacian Cioloş cu o moţiune de cenzură dacă nu rezolvă situaţia veteranilor care ar fi primit somaţii de la ANAF pentru plata retroactivă a unor impozite, transmise în baza unei Hotărâri de Guvern din luna martie pe tema Codului fiscal, spunând că Guvernul dă dovadă de „dispreţ”.

În replică, premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, că problemele din Codul fiscal privind impozitele plătite de veterani nu sunt provocate de Guvernul său, ci sunt ale celor care au elaborat iniţial actul, şi nu va mai accepta ca cei care au „minat” terenul prin inacţiune sau greşeli să acuze Cabinetul său, care trebuie să tot repare aceste probleme.

„Suntem acuzaţi pe nedrept pentru lucruri care au scăpat, probabil, celor care au elaborat Codul fiscal şi în niciun caz nu e acest Guvern cel care a elaborat Codul fiscal. Noi am elaborat normele metodologice. (…) Aşa cum s-au obişnuit unii, să mineze terenul prin modul în care au planificat sau nu au planificat anumite lucruri în anii trecuţi şi să le pună acum pe umerii tehnocraţilor pentru că e foarte simplu în an electoral. Nu o să mai accept lucruri de genul acesta”, a spus Cioloş, făcând referire la PSD, care l-a acuzat pentru problemele privind impozitele pe care trebuie să le plătească veteranii.

Premierul a spus că a cerut deja Ministerului de Finanţe să rezolve problema şi să caute soluţii pentru ca veteranii şi familiile lor să plătească în continuare impozitul cu deducerile la care au dreptul.

Te-ar mai putea interesa și
Facturile o iau razna. Prețul energiei e și de patru ori mai mare față de acum un an
Facturile o iau razna. Prețul energiei e și de patru ori mai mare față de acum un an
Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM (Piaţa pentru Ziua Următoare - PZU) a avut o medie de 2.400 lei pe MWh, în luna august 2022, valoare cu 332% mai mare faţă de preţul......
Protest în București. Liderii AUR, în frunte cu George Simion, au plecat spre Piața Victoriei
Protest în București. Liderii AUR, în frunte cu George Simion, au plecat spre Piața Victoriei
Sute de oameni s-au strâns deja în Piața Victoriei pentru un protest organizat de Partidul AUR împotriva creșterii ...
Romgaz vrea să producă hidrogen din surse regenerabile
Romgaz vrea să producă hidrogen din surse regenerabile
Producătorul național de gaze Romgaz consultă piața pentru servicii privind elaborarea unui studiu de piață și oportunități ...
Rușii îi lasă fără gaze și pe italieni. Anunț oficial al companiei energetice Eni: Blocajul va continua și luni
Rușii îi lasă fără gaze și pe italieni. Anunț oficial al companiei energetice Eni: Blocajul va continua și luni
Grupul italian Eni a anunţat că în acest weekend nu va primi gazele comandate grupului rus Gazprom şi că situaţia va ...