Dragnea şi Tudose s-au pus de acord: Nicio măsură fiscală nu va fi aplicată abrupt. Se vor face mai întâi simulări

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu va fi aplicată 'abrupt' nicio măsură fiscală, ci după ce vor fi făcute analize şi simulări în detaliu.
Economica.net - mie, 05 iul. 2017, 08:36
Dragnea şi Tudose s-au pus de acord: Nicio măsură fiscală nu va fi aplicată abrupt. Se vor face mai întâi simulări

‘Există preocupări ale majorităţii parlamentare, ale Guvernului ca toate companiile care lucrează în România să plătească impozitele cinstit şi la nivelul prognozat. Asta nu înseamnă că cele două – trei posibile măsuri nu vor fi discutate. Nu va fi nicio măsură aplicată abrupt decât după ce se vor face analize şi simulări în detaliu’, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că măsurile care vor afecta ‘firmele care acţionează corect’ nu vor fi aplicate.

‘Şi premierul Tudose şi eu am spus chiar în ziua votului de învestitură – există preocupări din punct de vedere al majorităţii parlamentare, al Guvernului ca toate companiile care lucrează în România să plătească impozitele cinstit şi la nivelul prognozat. Asta nu înseamnă că cele două – trei posibile măsuri nu pot fi discutate, dar nu va fi niciun fel de măsură aplicată abrupt, decât după ce se vor face analize şi simulări în detaliu. Dacă printr-o măsură care ar avea în vedere scoaterea la lumină a unor posibile transferuri de profit firmele care acţionează corect ar fi afectate, acea măsură nu se va adopta’, a precizat Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat când se va aplica impozitul pe cifra de afaceri.

El a adăugat că a avut o discuţie ‘foarte aplicată’ cu prim-ministrul Mihai Tudose, iar acesta a spus că nu priveşte ‘cu scepticism’ acele măsuri economice din programul de guvernare, ‘ci cu foarte mare grijă, dacă ele îşi ating scopul’.

‘Dacă îşi ating scopul, dar creează defecţiuni în altă parte a economiei, acele măsuri nu vor fi aplicate. Am discutat şi cu domnul Tăriceanu, în detaliu, punctele de vedere sunt aceleaşi. Comunicarea noastră publică nu a fost foarte bună joi, a fost o zi foarte agitată, dar lucrurile s-au lămurit. Alianţa nu scârţâie. Şi cu taxa de solidaritate va fi făcută o analiză, o simulare, dacă efectul gândit pozitiv în urma aplicării acestei măsuri nu se justifică, nu va fi aplicată’, a subliniat el.

Întrebat dacă neaplicarea acestor măsuri înseamnă că programul de guvernare nu va fi respectat, Liviu Dragnea a susţinut că se va face o analiză serioasă. ‘Eu sper să găsim modalitatea prin care toată lumea cinstită să aibă de câştigat, inclusiv bugetul de stat. Dacă nu vom găsi această modalitate, nu vom aplica măsuri care să facă rău’, a încheiat Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a spus mai târziu cam acelaşi lucru. „Nu sunt de acord cu implementări rapide, fără simulări. Dacă simulările nu sunt bune, taxele nu vor fi aplicate„, a declarat premierul într-o conferinţă la Ministerul Transporturilor.

Premierul Mihai Tudose s-a arătat optimist, miercuri, în ceea ce priveşte programul de guvernare, afirmând că acesta ar fi singura şansă a României de a se dezvolta.

‘Sunt optimist în ceea ce priveşte programul de guvernare. E singură şansă a României să iasă din zona în care e, să ne dezvoltăm’, a spus Tudose, la Ministerul Transporturilor.

Tudose, despre eventuale tensiuni cu Dragnea: Nu am apucat să ne certăm; am discutat constructiv despre guvernare

Premierul Mihai Tudose a afirmat miercuri că a discutat, în urmă cu o zi, cu liderul PSD, Liviu Dragnea, ‘constructiv’ despre guvernare.

‘Nu am apucat să ne certăm încă. (…) Am stat de vorbă ieri (…) constructiv, despre cum aşezăm lucrurile pe linie de guvernare’, a spus Tudose.

Te-ar mai putea interesa și
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Gospodăriile din Budapesta au plătit în august cel mai scăzut preţ la energie electrică în rândul capitalelor din UE, a anunţat miercuri Autoritatea de reglementare în domeniul energiei şi......
ANOFM: 25.753 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel național
ANOFM: 25.753 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel național
Un număr de 25.753 de locuri de muncă erau disponibile la nivel naţional, miercuri, în evidenţele Agenţiei Naţionale ...
Comisia Europeană va sfătui statele membre cum sa-și protejeze cetățenii de scumpirea utilităților, fără ca să încalce reglementările UE
Comisia Europeană va sfătui statele membre cum sa-și protejeze cetățenii de scumpirea utilităților, fără ca să ...
Comisia Europeană elaborează orientări privind măsurile pe care le pot lua statele membre UE pentru a gestiona problema ...
Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei are bani să suporte creșterea subvenției la căldură, dar că e posibil să nu poată să facă asta
Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei are bani să suporte creșterea subvenției la căldură, dar că e posibil ...
Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat că, dacă va creşte preţul gigacaloriei, sunt bani pentru majorarea subvenţiei, ...