Dragnea: Nu mai sunt la fel de încrezător că se poate ajunge la un consens în USL

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu mai este la fel de încrezător în faptul că în USL se mai poate ajunge la un consens în legătură cu restructurarea Guvernului, el arătând că este foarte surprins de atitudinea PNL, care a respins propunerea premierului Ponta.
Economica.net - mie, 12 feb. 2014, 08:35
Dragnea: Nu mai sunt la fel de încrezător că se poate ajunge la un consens în USL

„Sincer, nu mai sunt la fel de încrezător (că se poate ajunge la un consens – n.r.). În primul rând, sunt foarte surprins de această atitudine – am înţeles că până acum nu am făcut nimic în Guvern şi trebuie să vină nu-ştiu-cine ca să ne îmbunătăţească activitatea, am înţeles că să ne coordoneze, foarte bine”, a spus Dragnea.

El a precizat că social-democraţii au rămas surprinşi de faptul că PNL nu e de acord cu varianta de restructurare propusă de Ponta, arătând că în PSD nu se înţeleg motivele pentru care PNL nu acceptă.

„Premierul a spus foarte clar că înainte de fiecare şedinţă de Guvern dumnealui şi cei patru viceprim-miniştri care reprezintă cele patru partide au o discuţie politică în ceea ce priveşte oportunitatea actelor normative care se adoptă în Guven şi nu înţelegem de ce nu se acceptă”, a spus Dragnea.

El a precizat că Victor Ponta a propus o formulă corectă, cu o logică destul de sănătoasă, anume ca fiecare partid să aibă un viceprim-ministru.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că liberalii nu vor accepta ca PC să desemneze un reprezentant în funcţia de vicepremier, precizând că ar fi o devalorizare a funcţiei şi nu e posibil ca Daniel Constantin să fie pe aceeaşi poziţie cu Klaus Iohannis.

Antonescu a declarat, la Realitatea TV, că PNL se va opune în continuare propunerii premierului Victor Ponta ca PC să obţină o poziţie de vicepremier.

„Domnul prim-ministru a motivat nevoia de a avea câte un vicepremier de la fiecare partid pentru ca să discute cu dânşii la Guvern decizii guvernamentale, adică să ştie poziţia fiecărui partid. Perfect de acord, acest lucru se poate face cu preşedintele PC, Daniel Constantin, într-un comitet de cinci în care avem prim-ministru, trei viceprim-miniştri şi preşedintele celuilalt partid, nu calitatea de vicepremier îţi conferă dreptul de a participa la această discuţie şi de a-ţi expune poziţia partidului tău”, a spus Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că a propus în şedinţa USL o variantă în care Klaus Iohannis era ministru de Interne şi vicepremier, urmând ca Guvernul să aibă patru vicepremieri – PSD, PC, PNL, UNPR – dar nu s-a ajuns la un consens.

Te-ar mai putea interesa și
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă de a reduce rata sărăciei energetice la nivel național. Astfel,......
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, ...
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul contractului pentru construcția ...
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare ...