1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Finanţe şi bănci

Dragnea: Nu ne împrumutăm la FMI. România are bani, problema e că aceia care primesc salarii mărite protestează

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmă că România nu se va împrumuta de la FMI şi respinge astfel informaţiile vehiculate în ultimul timp de formaţiunile de opoziţie.

06 oct, 2017 | Agerpres

'PNL poate să se împrumute sau USR poate să se împrumute, că şi aşa s-ar putea să rămână fără bani, s-ar putea să le confişte banii pentru că au avut o finanţare ilegală a partidului. România are bani, problema noastră e că noi mărim salariile, iar cei care primesc salarii mărite protestează. Nu ne împrumutăm', a declarat Dragnea joi seara la RTV.

Referitor la contracararea efectelor creşterii ROBOR, liderul PSD a subliniat că îşi pune 'mari speranţe' în colaborarea dintre Guvern şi Banca Naţională.

'Îmi pun foarte mari speranţe în BNR, în colaborarea dintre Guvern şi BNR, pentru că sunt două instituţii care împreună au acelaşi obiectiv, stabilitate economică şi stabilitate financiară. BNR are pârghii la îndemână pentru a interveni şi cred că o va face, dacă nu cumva a făcut-o', a spus Dragnea.

Totodată, pe tema TVA split Liviu Dragnea a precizat că ordonanţa este în vigoare şi că acum este o perioadă de opţiune. 'Se discută intens cu mediul economic, eu sunt absolut convins că în final toţi cei care sunt cinstiţi şi care sunt buni platnici vor fi mulţumiţi şi o vor susţine', a afirmat el.

Pe de altă parte, Dragnea a spus că nu se pune problema de a modifica termenul de 1 ianuarie 2018 de la care se va aplica plata defalcată a TVA.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO