Dragnea: Nu ne împrumutăm la FMI. România are bani, problema e că aceia care primesc salarii mărite protestează

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmă că România nu se va împrumuta de la FMI şi respinge astfel informaţiile vehiculate în ultimul timp de formaţiunile de opoziţie.
Economica.net - vin, 06 oct. 2017, 05:26
Dragnea: Nu ne împrumutăm la FMI. România are bani, problema e că aceia care primesc salarii mărite protestează

‘PNL poate să se împrumute sau USR poate să se împrumute, că şi aşa s-ar putea să rămână fără bani, s-ar putea să le confişte banii pentru că au avut o finanţare ilegală a partidului. România are bani, problema noastră e că noi mărim salariile, iar cei care primesc salarii mărite protestează. Nu ne împrumutăm’, a declarat Dragnea joi seara la RTV.

Referitor la contracararea efectelor creşterii ROBOR, liderul PSD a subliniat că îşi pune ‘mari speranţe’ în colaborarea dintre Guvern şi Banca Naţională.

‘Îmi pun foarte mari speranţe în BNR, în colaborarea dintre Guvern şi BNR, pentru că sunt două instituţii care împreună au acelaşi obiectiv, stabilitate economică şi stabilitate financiară. BNR are pârghii la îndemână pentru a interveni şi cred că o va face, dacă nu cumva a făcut-o’, a spus Dragnea.

Totodată, pe tema TVA split Liviu Dragnea a precizat că ordonanţa este în vigoare şi că acum este o perioadă de opţiune. ‘Se discută intens cu mediul economic, eu sunt absolut convins că în final toţi cei care sunt cinstiţi şi care sunt buni platnici vor fi mulţumiţi şi o vor susţine’, a afirmat el.

Pe de altă parte, Dragnea a spus că nu se pune problema de a modifica termenul de 1 ianuarie 2018 de la care se va aplica plata defalcată a TVA.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...