Dragnea: Nu sunt de acord cu plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului în forma prezentată

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu este acord cu ideea plafonării indemnizaţiei de creştere a copilului, până ce ministrul Muncii şi partea guvernamentală responsabilă nu prezintă argumente solide în favoarea acestei propuneri.
Economica.net - mie, 10 mai 2017, 13:06
Dragnea: Nu sunt de acord cu plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului în forma prezentată

El a precizat că Lia Olguţa Vasilescu a fost mustrată pentru modul în care s-a comunicat public pe această temă.

‘Ca de obicei s-a comunicat foarte prost. (…) Subiectul nu se închide astăzi, v-am spus că aşa cum a fost prezentat nu pot fi de acord să plafonăm aceste lucruri. Trebuie să ne prezinte Guvernul de ce susţine această măsură, dacă argumentele sunt serioase putem discuta, dacă nu sunt serioase nu sunt de acord’, a afirmat Dragnea, la finalul şedinţei CExN al PSD, întrebat ce poziţie are cu privire la plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Întrebat de presă cine este de vină pentru ‘comunicarea proastă’ pe acest subiect şi despre faptul că prima oară în public a vehiculat această temă vicepremierul Sevil Shhaideh, liderul PSD a spus: ‘Cei care comunică foarte prost sunt cei vinovaţi’.

‘Degeaba ne spun nouă în spatele uşilor închise că sunt indemnizaţii uriaşe şi e nevoie să fie plafonate, dacă nu explică asta înainte. Nu au explicat, să fie sănătoşi’, a punctat Dragnea.

‘A fost o doar o mustrare verbală, sper să nu se mai întâmple’, a răspuns liderul PSD întrebat dacă în cazul ministrul Muncii, Lia Oguţa Vasilescu, se ia în calcul o sancţiune.

‘Eu le-am spus care este punctul meu de vedere, o să văd ce fac ei, pentru că, până la urmă (măsurile – n.r.) vor trebui transpuse în nişte legi în Parlament. Şi am vorbit astăzi despre coerenţa comunicării şi despre coerenţa actului guvernamental şi legislativ’, a explicat Dragnea.

El a adăugat că, atunci când ‘o să fie bine argumentat’ proiectul privind indemnizaţia de creştere a copilului, îl va susţine.

‘Când o să fie bine argumentat, atunci da. Deocamdată, nu. Nici eu, nici dumneavoastră nu ştim exact câte cazuri de mega-indemnizaţii sunt. Asta e, de fapt, problema. (…) Sunt buni miniştri, au un act bun de guvernare, numai că ei comunică doar efectele, uitând să comunice înainte ceea ce a determinat acea măsură’, a afirmat preşedintele PSD.

Dragnea a precizat că este în posesia unor date de la ministrul Muncii privind necesitatea plafonării indemnizaţiilor, dar a adăugat că este ‘job-ul dumneaei să le comunice şi să le prezinte’.

Liderul social-democraţilor a insistat că a existat ‘o greşeală de comunicare’.

‘Tocmai asta vă spuneam – a fost o greşeală de comunicare. Ca şi în cazul de la Comisia juridică de la Senat nu mai acceptăm nici eu, nici colegii din conducere să aflăm de la televizor despre astfel de iniţiative până nu le discutăm în partid. Din câte îmi aduc eu aminte şi le-am cerut colegilor mei să înţeleagă că nu au trecut decât câteva luni. Deci, nu pot uita ce s-a întâmplat în campanie, partidul a câştigat aceste alegeri pe baza unui program de guvernare. Orice altă iniţiativă pe lângă programul de guvernare trebuie să fie discutată foarte serios în partid’, a subliniat Liviu Dragnea.

Ministerul Muncii analizează varianta cea mai bună în privinţa sumei ce urmează a fi stabilită ca plafon maxim de indemnizaţie pentru creşterea copilului, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, marţi, la Parlament.

Întrebată care va fi plafonul maxim ce va fi stabilit pentru indemnizaţia de creştere a copilului, ministrul a explicat: ‘Deocamdată analizăm, între 5.000 şi 10.000 de lei va fi. Aşa cum am spus, sunt foarte puţine persoane care vor fi afectate, dar, în mod cert, vom opri o industrie. (…) Noi încă analizăm la ora actuală, probabil că, cea mai potrivită, ar fi undeva la 8.000 de lei, care este o sumă foarte corectă’.

Totodată, ea a arătat că, la nivel teritorial, s-au efectuat deja o serie de anchete sociale, în urma cărora a rezultat că, la ora actuală, există aproximativ 600 de persoane care au în plată sume de peste 40.000 de lei ca indemnizaţie de creştere a copilului.

Te-ar mai putea interesa și
Allview Solar Energy finalizează un proiect fotovoltaic de 1,3 MW în Drobeta-Turnu Severin
Allview Solar Energy finalizează un proiect fotovoltaic de 1,3 MW în Drobeta-Turnu Severin
Visual Fan, companie listata la Bursa de Valori București și deținătoarea brandului Allview, anunță finalizarea cu succes a unui nou proiect fotovoltaic. Acesta a constat în proiectarea și......
Cod galben de vijelii şi averse torenţiale în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi sud-estul Transilvaniei. Vremea se va răci în întreaga ţară
Cod galben de vijelii şi averse torenţiale în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi sud-estul Transilvaniei. Vremea se ...
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar ...
Raiffeisen face angajări în Rusia, chiar dacă oficial susţine că vrea să plece de pe această piaţă
Raiffeisen face angajări în Rusia, chiar dacă oficial susţine că vrea să plece de pe această piaţă
Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) a postat recent anunţuri de angajare în Rusia, ceea ce indică ...
Electrica a câștigat definitiv în instanță un proces cu Curtea de Conturi, cu o miză de 46 de milioane de euro UPDATED
Electrica a câștigat definitiv în instanță un proces cu Curtea de Conturi, cu o miză de 46 de milioane de euro UPDATED
Electrica a câștigat definitiv procesul cu instituția de control, inițiat acum șapte ani după ce Curtea a acuzat compania ...