1EUR = 4.7625 RON | Bucureşti 27 º

Finanţe şi bănci

Dragnea: Nu susţinem eliminarea venitului minim garantat; nu susţin nici pomenile

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat joi că nu susţine eliminarea venitului minim garantat, însă vrea ca persoanele care sunt apte şi primesc aceşti bani să şi muncească pentru ei.

04 mai, 2017 | ECONOMICA.net

'Domnul Tăriceanu nu a cerut eliminarea, a zis să vedem cum facem ca acei oameni care primesc acel ajutor social să şi presteze toţi, cei care pot să muncească. Noi am stabilit că ne vedem să avem un pachet de comunicare coerent pe care să îl înţeleagă toată lumea. Nu se pune problema să eliminăm venitul minim garantat, noi nu susţinem aşa ceva, în schimb categoric că oricine este apt de muncă trebuie să presteze pentru acei bani, pentru că nici eu nu susţin pomenile', a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă susţine propunerea preşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, cu privire la eliminarea venitului minim garantat.

Liderul social-democraţilor a adăugat că a stabilit cu preşedintele ALDE să se întâlnească, săptămâna viitoare, împreună cu mai mulţi colegi de la PSD, ALDE şi din Guvern, să realizeze 'un pachet de comunicare coerent'.

'Unde are dreptate dl Tăriceanu şi spune ceea ce am spus şi eu - pachetul de comunicare de la Guvern nu a fost făcut în regulă. Chiar dacă dl Viorel Ştefan este un ministru bun, şi chiar este bun, din punctul meu de vedere, e dezastru la comunicare, dar aici poate să mai lucreze. Nu e vorba de susţinut 16% sau 10% (cotă unică de impozitare, de către Tăriceanu - n.r.), e vorba să agreem ce am agreat odată în programul de guvernare, cu el am câştigat alegerile şi pe ăla l-am votat în Parlament şi să stabilim când implementăm şi în ce calendar implementăm acele măsuri care au fost votate', a precizat Liviu Dragnea.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO