1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 30 º

News

Dragnea: Proiectul de lege privind Statutul funcţionarului public intră în proceduri parlamentare

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat luni că proiectul de lege privind Statutul funcţionarului public va intra în proceduri parlamentare şi a precizat că actul normativ vizează 'flexibilizarea funcţiei publice', dar şi posibilitatea ca funcţionarii să beneficieze de un fond de premiere.

14 mar, 2017 | Agerpres

'Este vorba despre flexibilizarea funcţiei publice, de clarificarea raporturilor dintre funcţionari şi şefii instituţiilor - că sunt primari, miniştri sau şefi de instituţii publice, de posibilitatea ca funcţionarii publici să beneficieze de un fond de premiere care să fie la dispoziţia ordonatorilor de credite pentru a-i putea stimula pe cei care într-adevăr muncesc mai mult, muncesc mai bine şi doresc să se implice mai mult. De asemenea (este vorba- n.r,) de stabilitate în funcţie şi de o clarificare mult mai serioasă a obligaţiilor care le revin funcţionarilor publici. (...) Proiectul de lege privind Statutul funcţionarului public (...) intră în procedurile parlamentare. Orizontul este strâns', a afirmat Dragnea, la finalul şedinţei de grup a senatorilor PSD.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a afirmat că aleşii trebuie să beneficieze de o legislaţie clară, astfel încât să poată fi anchetaţi doar pentru decizii legate de legalitate şi nu de oportunitate.

'Orice ales direct sau indirect, aleşi locali sau aleşi parlamentari, miniştrii care sunt aleşi prin votul Parlamentului trebuie să aibă o legislaţie clară şi în lumina Constituţiei şi în lumina deciziilor CCR şi în lumina bunului simţ. Orice personaj, orice om care are o astfel de poziţie trebuie să fie anchetat pentru legalitate, nu pentru oportunitate. Pentru că oamenii de aceea îşi aleg reprezentanţii: pentru a duce la îndeplinire nişte promisiuni, nişte angajamente din campanie, prin votul cetăţenilor. Este foarte simplu', a susţinut preşedintele PSD.

Întrebat despre faptul că a apărut o discuţie după motivarea CCR legată de o aşa zisă super imunitate a miniştrilor, Dragnea a replicat: 'Poate apărea orice. Hârtia suportă orice şi ecranul suportă orice. Dar nu cred că undeva în lume se mai întâmplă asta: ca cineva să meargă să îl întrebe pe un ministru sau pe un primar 'de ce ai făcut drumul acela şi nu acela?' atât timp cât legea este respectată, cât nu a făcut nicio infracţiune, cât nu a încălcat vreo prevedere din Codul penal sau din altă lege'.

De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că până la sfârşitul acestei săptămâni vor fi desemnaţi parlamentarii din Camera Deputaţilor şi Senat care vor lucra la noul Codul de conduită al parlamentarilor şi că din partea sa există 'toată susţinerea' pentru un asemenea demers.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO