Dragnea: PSD respinge eliminarea plafonului în legea dării în plată, zilele următoare vom afla mai multe informaţii

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, că social-democraţii resping ideea eliminării plafonului în cazul legii dării în plată şi doresc introducerea unei prevederi clare că Programul Prima Casă nu e afectat de lege, el precizând că a primit mai multe informaţii privind beneficiarii proiectului şi speră ca zilele următoare să apară mai multe astfel de informaţii, relatează News.ro.
Economica.net - mar, 22 mart. 2016, 16:10
Dragnea: PSD respinge eliminarea plafonului în legea dării în plată, zilele următoare vom afla mai multe informaţii

„Noi susţinem introducerea unei prevederi clare în lege, care să spună că Programul „Prima Casă” nu este afectat de lege”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că, sub nicio formă, PSD nu este de acord cu eliminarea plafonului privind creditele incluse în legea dării în plată.

„Nu ştiu dacă cel de 150.000 de euro, poate e puţin mărit, pentru că eu cred că şi ei, mare parte dintre ei (liberalii – n.r.), au susţinut această lege din dorinţa de a rezolva o problemă socială, ori, peste un anumit plafon, nu putem discuta despre cazuri sociale. Un împrumut de peste un milion de euro nu mai reprezintă un caz social, nu poate fi trecut în această categorie. Înseamnă că s-a gândit că are de unde să îi dea înapoi. Nu suntem de acord cu eliminarea acestui plafon”, a comentat el.

Liviu Dragnea a mai precizat că „sunt puţin peste 100.000 de beneficiari ai Prima Casă”.

Liderul PSD a mai spus că „în ultimele zile a primit mai multe informaţii” despre această lege.

„Sper ca în perioada următoare să avem acces mai mulţi, este posibil să apară nişte informaţii publice şi atunci cred că din ce în ce mai mulţi oameni vor înţelege că este foarte greu să crezi că asta s-a născut dintr-o dorinţă de a rezolva nişte cazuri sociale”, a spus Dragnea.

Întrebat despre ce informaţii este vorba, el a răspuns: „Informaţii legate de evidenţa acestor beneficiari, nume şi prenume. Dacă ne învârtim în jurul unor concepte, ne ducem după fentă, că am jucat fotbal, trebuie să vedem cine sunt beneficiarii”.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, la Alba Iulia, că susţine legea dării în plată, dar că aceasta trebuie să vizeze concret cazurile sociale, şi nu să rezolve problemele speculatorilor imobiliari, atrăgând atenţia că o asemenea lege „ar putea arunca în aer sistemul bancar dacă nu este bine gândită”.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...