1EUR = 4.7223 RON | Bucureşti 31 º

Finanţe şi bănci

Dragnea, referitor la creditele în franci elveţieni: Conversia la cursul istoric este abordarea corectă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că în ceea ce priveşte situaţia creditelor în franci elveţieni susţine varianta conversiei la cursul istoric, considerând-o "abordarea corectă". 

10 oct, 2016 | ECONOMICA.net
"Am vorbit azi (luni - n.r.) şi o să mai vorbesc cu colegii mei. Eu cred că, în acest caz, amendamentul care prevede realizarea conversiei la cursul istoric este amendamentul corect. În opinia mea, este abordarea corectă. Rămâne să vadă colegii din comisie şi mai departe pe circuit dacă asta este o prevedere constituţională, dar punctul meu de vedere este foarte clar şi ferm în această privinţă", a spus Dragnea la Senat. 

Deputaţii din Comisiile de buget, finanţe şi juridică reiau, în această săptămână, discuţia privind proiectul de lege referitor la creditele acordate consumatorilor. 

În timpul şedinţei din 4 octombrie a comisiilor reunite au fost prezentate trei variante stabilite de grupul de lucru, acestea fiind conversia creditelor în franci elveţieni la cursul istoric, adică de la data contractării creditului, conversia la cursul istoric plus 20% pentru toate valutele şi propunerea Ministerului Finanţelor Publice, prin care se acordă băncilor garanţii publice şi se aplică un discount pe soldul creditelor. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO