Dragnea: Şi anul 2018 va fi un an plin legislativ. Priorităţi – fondul suveran de dezvoltare, codul administrativ

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat, vineri, că printre priorităţile legislative ale anului 2018 se numără proiectul fondului suveran de dezvoltare şi codul administrativ.
Economica.net - vin, 22 dec. 2017, 15:24
Dragnea: Şi anul 2018 va fi un an plin legislativ. Priorităţi - fondul suveran de dezvoltare, codul administrativ

‘Fondul suveran nu este singura prioritate, dar este o prioritate majoră. Codul administrativ este un document mare, este o lege importantă, este a doua prioritate legislativă, pentru că este o parte din reforma statului. Legea parteneriatului public-privat, după ce vine de la Guvern, să vedem dacă mai trebuie completată sau îmbunătăţită şi sunt celelalte legi pe care le vom stabili. Şi 2018 va fi un an plin din punct de vedere legislativ’, a spus Dragnea, întrebat în legătură cu priorităţile legislative ale anului 2018.

Dragnea: Discutăm în ianuarie despre ce s-ar putea face pentru ca actul de guvernare să fie şi mai bun

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, vineri, că în luna ianuarie vor avea loc discuţii despre ce s-ar putea face ‘pentru ca actul de guvernare să fie şi mai bun’.

Întrebat la Parlament dacă în ianuarie va fi făcută o evaluare a Guvernului, Dragnea a răspuns: ‘Nu e vorba neapărat de o evaluare. Nu, n-am discutat asta. Dar vom avea discuţii în ianuarie despre ce am putea face, ce s-ar putea face pentru ca actul de guvernare să fie şi mai bun. Nu există Guvern în lume care să aibă o guvernare perfectă, nu există’.

Potrivit preşedintelui PSD, sunt necesare ‘flexibilizarea şi fluidizarea circuitului de decizie administrativă’ în interiorul Guvernului şi al ministerelor.

‘Am acumulat şi noi şi colegii din Guvern informaţii despre ce ar trebui făcut ca lucrurile să funcţioneze mai bine şi mă refer, în primul rând, la flexibilizarea şi fluidizarea circuitului de decizie administrativă în interiorul Guvernului şi în interiorul ministerelor pentru ca de la decizia politică luată până la implementare timpul să fie mai scurt’, a explicat Dragnea.

El a precizat că în continuare sunt ‘timpi lungi şi multe frâne’. ‘De exemplu, discutam aseară cu prim-ministrul despre o mare problemă care trebuia să fie o mică problemă. S-a adoptat actul normativ prin care Institutul ‘Cantacuzino’ trece la Ministerul Apărării. Au foarte multe piedici, (…) se pun piedici ca să nu se ia în primire, ceea ce numai în România se poate întâmpla’, a arătat Dragnea.

Totodată, întrebat dacă va avea loc o remaniere în 2018, Dragnea a răspuns: ‘Nu ştiu’.

Întrebat care este ministrul său favorit, preşedintele PSD a precizat: ‘Petre Daea este omul pe care îl îndrăgesc foarte mult. E o chestiune reciprocă. E foarte supărat pe mine, pentru că (…) n-am mai reuşit să merg cu el, aşa cum stabilisem, la toate întâlnirile unde mă aşteptau fermierii, dar poate îl împac în 2018’.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a vorbit despre relaţia sa cu fostul premier Sorin Grindeanu, susţinând că în prezent aceasta este ‘mai bună’.

‘Sorin Grindeanu este adevăratul Sorin Grindeanu acum. Este Sorin pe care îl ştiam cu toţii înainte, un om normal, un om nu mai pot să spun de partid, că nu e membru de partid, dar un om cu creierul limpede şi neagresat’, a menţionat Dragnea.

Dragnea: 2017 – an tensionat, cu foarte multe fumigene, dar coaliţia a reuşit să realizeze programul de guvernare

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că 2017 a fost un an ‘foarte plin şi tensionat’, cu multe ‘răzbunări’ şi ‘fumigene’, însă coaliţia majoritară a reuşit să pună în practică programul de guvernare.

‘Un an foarte plin, foarte tensionat, mult prea tensionat, un an cu multe răzbunări, dar, în acelaşi timp, cu foarte mult zgomot şi cu foarte multe fumigene, dar, în acelaşi timp, s-a reuşit, împotriva tuturor acestor acţiuni, ca această coaliţie de guvernare, prin Guvernul său, să pună în practică ceea ce prevăzuse în program pentru 2017. Deci, sunt şi satisfacţii pentru că ceea ce am promis s-a realizat într-o mare măsură şi supărări pentru atmosfera din acest an care nu prea e o atmosferă propice pentru dezvoltarea statului român’, a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat cum caracterizează anul 2017.

Potrivit lui Dragnea, actuala guvernare reuşeşte să încheie anul cu un deficit bugetar sub 3%.

‘Reuşim să încheiem anul cu un deficit sub 3% în condiţiile în care ni se spune de o perioadă foarte mare că vom depăşi 3% şi că vom intra sub incidenţă. Am reuşit să adoptăm măsurile pe care le-am anunţat în campania electorală care să ducă la creşterea veniturilor populaţiei, am reuşit să gestionăm creşterea bugetului apărării la 2% din PIB şi asta a dat posibilitatea pentru MApN să încheie contracte foarte importante pentru sistemul nostru de apărare’, a adăugat Dragnea.

El a spus că anul se încheie în mod echilibrat.

‘Toate previziunile negative pe care le-am primit aproape din toate părţile, începând cu preşedintele României, instituţii internaţionale, Opoziţie, alţi comentatori se pare că nu s-au adeverit şi încheiem anul într-un mod echilibrat şi respectând ceea ce ne-am angajat atunci când am fost în campania electorală şi când am adoptat programul de guvernare în Parlament’, a susţinut Dragnea.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cum te poți dezvolta cu fonduri europene, pe o piață mică. Lecțiile de business ale unui antreprenor care vinde timp
Cum te poți dezvolta cu fonduri europene, pe o piață mică. Lecțiile de business ale unui antreprenor care vinde timp
A preluat ideea unei afaceri care a eșuat știind că poate face profit și a reușit să facă sute de mii de euro din ...
Roma lucrează la o ofertă pentru a convinge Intel să investească miliarde de dolari într-o fabrică de semiconductori în Italia
Roma lucrează la o ofertă pentru a convinge Intel să investească miliarde de dolari într-o fabrică de semiconductori ...
Roma lucrează la o ofertă pentru a convinge Intel să investească miliarde de dolari într-o fabrică de semiconductori ...
Gazprom anunță că va opri gazele Republicii Moldova la 1 decembrie, dacă țara nu-și plătește datoriile
Gazprom anunță că va opri gazele Republicii Moldova la 1 decembrie, dacă țara nu-și plătește datoriile
Societatea rusă Gazprom a avertizat sămbătă Republica Moldova că-i va sista livrarea gazelor începând din 1 decembrie ...