1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

News

Dragnea spune că Guvernul a adoptat OUG privind conducerea ANCOM din cauza preşedintelui

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a precizat joi că Guvernul a emis OUG cu privire la numirea conducerii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pentru că instituţia nu mai are şefi din cauza preşedintelui Klaus Iohannis.

04 mai, 2017 | Agerpres

'Aici a greşit domnul preşedinte, pentru că Guvernul a ajuns în situaţia să adopte o astfel de ordonanţă din cauza preşedintelui, pentru că preşedintele, prin legea veche, era singurul care putea să numească conducerea la ANCOM. Domnul preşedinte are la Cotroceni două propuneri, una trimisă de domnul Victor Ponta, când era prim-ministru, şi una trimisă de domnul Dacian Cioloş. Deci, de doi ani sunt propuneri la Cotroceni, în doi ani preşedintele Românei avea timp cu toţi consilierii să analizeze dacă sunt bune acele propuneri. Nu erau bune, le trimitea înapoi, le rupea, cerea alte propuneri. S-a ajuns în situaţia în care ANCOM, care este o structură foarte importantă, nu mai are conducere, nu are preşedinte, nu are cei doi vicepreşedinţi', a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat ce părere are despre declaraţia preşedintelui Iohannis potrivit căreia OUG privind modalitatea de numire a conducerii ANCOM este similară Ordonanţei 13.

Dragnea a menţionat că îl va ruga pe premier sau pe secretarul general al Guvernului să publice acele nominalizări făcute de Guvernele Ponta şi Cioloş şi că speră că va reuşi să se întâlnească cu şeful statului pentru a discuta pe diverse subiecte.

Guvernul a dat o ordonanţă de urgenţă care modifică modalitatea de numire a preşedintelui şi vicepreşedinţilor ANCOM. Prin aceasta, conducerea ANCOM este asigurată de un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, numiţi pe baza propunerii Executivului de către cele două Camere ale Parlamentului, reunite în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO