Dragnea: Vrem ca în această toamnă să organizăm referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunţat sâmbătă, în deschiderea Comitetului Executiv Naţional al partidului, că există intenţia ca în această toamnă să fie organizat referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei.
Economica.net - sâm, 02 sept. 2017, 16:23
Dragnea: Vrem ca în această toamnă să organizăm referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei

Legea referendumului se află printre priorităţile legislative ale parlamentarilor social-democraţi, care s-au reunit anterior CExN al PSD, tot la Mamaia.

‘Legea referendumului, cu precizarea că săptămâna viitoare va trebui sa fie avizată în comisie şi adoptat raportul pentru ca la votul final următor să o adoptăm. Este o lege pe care trebuie sa o adoptăm repede, ea fiind necesară pentru a intra la vot final în Senat legea de modificare a Constituţiei cu privire la definirea familiei. Ştiţi că avem un angajament in acest sens, intenţia noastră este ca in această toamnă să ajungem că organizăm referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei’, a declarat Dragnea.

Priorităţi legislative pentru noua sesiune parlamentară sunt, totodată, legea parteneriatului public privat, legea prevenţiei, Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, legile justiţiei, legea pensiilor, legea energiei electrice şi a gazelor naturale.

De asemenea, social-democraţii acordă o mare importanţă legii privind vânzarea terenurilor agricole şi silvice. ‘Proiectul de lege este aproape gata, este dat la nişte specialişti să-l aibă o ultimă analiză după care o să-l discutăm în partid foarte rapid. Ne interesează să creştem şansele cetăţenilor români de a cumpăra terenurile româneşti. Nu putem să stăm indiferenţi la ceea ce se întâmplă în România cu terenurile noastre care sunt cumpărate de către străini’, a argumentat liderul PSD.

Pe agenda parlamentară se află şi legea bugetului de stat, proiect care va fi depus la Parlament în luna octombrie, precum şi legea zootehniei. Codul muncii, legea sănătăţii, legea privind vaccinarea, legea 50 a urbanismului, legea privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, legea privind prevenirea şi combaterea violenţei în familiei, legea minelor şi legea privind înfiinţarea Casei de comerţ a României, ‘o intenţie bine primită de o mare parte a mediului de afaceri’.

‘Sigur că sunt unii nervoşi, dar prin înfiinţarea acestei companii de stat cresc şansele producătorilor români de a avea un export ordonat prin care vor fi ajutaţi să-şi exporte produsele în cantităţi mari şi la preţuri bune’, a adăugat Dragnea.

Nu în ultimul rând, printre priorităţile PSD se află Codul administrativ, Codul finanţelor publice locale şi legea lobby-ului.

‘Mai este un pachet serios din partea guvernului de ordonanţe’, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...