Dragoş Vasile, Vonino: Piaţa românească de tablete va ajunge la 100 milioane de euro în acest an

Tabletele sunt poate segmentul de pe piaţa de comunicaţii cu cea mai mare creştere, iar avansul continuă şi în acest an. De la tablete de 189 de lei până la tablete de câteva mii de lei, piaţa are modele pentru toate tipurile de utilizatori.
Economica.net - mar, 01 iul. 2014, 21:07
Dragoş Vasile, Vonino: Piaţa românească de tablete va ajunge la 100 milioane de euro în acest an

“La începutul acestui an, am estimat piaţa de tablete pentru 2014 la nivelul de 800.000 – 850.000 de bucăţi, faţă de aproximativ 600.000 de bucăţi în 2013. Dar, având în vedere evoluţia de până în prezent, cred că se poate ajunge la pragul de 1.000.000 de unităţi vândute. Valoric, cu siguranţă se va ajunge la peste 100.000.000 Euro, creşterea faţă de anul trecut fiind de aproximativ 40% – 50%”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Dragoş Vasile, Director Executiv Vonino România, unul dintre cei mai mari producărori de dispozitive IT&C, prezent şi la noi.

Potrivit acestuia, Vonino este brandul de tablete cu cea mai mare creştere a vânzărilor în acest an şi în prezent se luptă cu Samsung pentru prima poziţie în topul celor mai mari vânzări de tablete din ţară.

“Targetul nostru este, desigur, sa fim lideri de piata pe acest segment, ca brandul de tablete cu cele mai mari vanzari din Romania. Pentru anul acesta ţintim o cota de piata între 17% şi 20%”, a mai spus CEO-ul Vonino România.

Tabletele de o calitate indoielnică au invadat piaţa

“În acest moment, pentru prima tabletă, sunt vândute majoritar produsele din categoria nivelului de preţ scăzut, unde există numeroase branduri, multe de o calitate indoielnică. În această categorie va urma o selecţie, un triaj al brandurilor în următorii doi ani”, a mai spus reprezentatul Vonino.

Potrivit acestuia, pe segmentul clienţilor care au avut deja o tabletă şi caută ceva mai performant, există o ofertă bogată a marilor branduri internaţionale, cu performanţe din ce în ce mai apropiate de un laptop, dar există şi branduri cu o notorietate mai mică, care oferă tablete extrem de performante şi cu preţuri din ce în ce mai accesibile.

“Piaţa de tablete business a început dejă să crească şi va exploda în urmatoarea perioadă, creşterea fiind dată de ofertele operatorilor pe partea de trafic de date şi de creşterea performanţelor produselor, care pot duce chiar şi la înlocuirea laptopurilor cu tablete”, a mai spus Vasile.

Ce caută utilizatorii atunci când vor să îşi cumpere o tabletă

Conform Vonino, cele mai căutate functionalităţi pe care le caută utilizatorii români sunt portabilitatea şi mobilitatea – în termeni concreţi, tablete de dimensiuni reduse, care au capacitate 3G. În ceea ce priveşte portabilitatea, utilizatorii îşi doresc tablete care să îmbine calităţile unui computer cu portabilitatea unui laptop, dar care să fie mult mai uşoare decât acesta.

În termeni tehnici, utilizatorii sunt atenţi la aspecte precum puterea de procesare, capacitatea memoriei, calitatea display-ului, timpul de răspuns, durata de viaţă a bateriei, echiparea cu tehnologie touchscreen capacitivă, calitatea camerei foto/video şi, nu în ultimul rând, la designul unei tablete.

Tablete 3G vs Tablete doar cu WiFi

“Faţă de anul trecut, vânzarea produselor cu 3G a înregistrat o creştere importantă, datorată mai ales prezenţei agresive a operatorilor pe piaţa tabletelor. Dacă există vânzări ale abonamentelor de voce fără device, în cazul abonamentelor de date, acestea se vând într-un procent foarte mare, de peste 90%, cu device (modem sau tabletă). Tabletele 3G reprezintă în prezent aproximativ 35% din totalul pieţei şi această cotă va creşte şi mai mult anul acesta”, a mai spus Dragoş Vasile.

Unde se situează Vonino pe piaţa românească

“După mine, categoria de branduri A include cele mai mari companii internaţionale, cu o prezenţă globală, adevarate fenomene de marketing, care reprezintă elita domeniului. Categoria brandurilor B e formată din brandurile mai puţin cunoscute, internaţionale şi/sau locale, cu variaţii în ceea ce priveşte calitatea produselor şi prezenţa brandului în lume”, a mai spus şeful Vonino.

Potrivit acestuia, din punctul de vedere al notorietăţii, Vonino se situează în categoria brandurilor B, şi toate reprezentanţele Vonino din lume fac eforturi susţinute pentru a schimba acest lucru.

“Din punctul de vedere al calităţii produselor şi al prezentei globale a brandului, Vonino are toate datele pentru a se încadra în categoria brandurilor A. Un alt aspect caracteristic brandurilor A este faptul că aduc o valoare adaugată mare, iar Vonino este recunoscut pentru acest lucru. Cele mai recente exemple sunt pachetul de servicii cloud VStorage, jocul preinstalat “Pele: King of Football” şi „Campania Vonino te trimite la Campionatul Mondial de Fotbal, să-l cunoști pe PELE”, a declarat Vasile.

Vonino România începe livrările şi la marii operatori din Bulgaria

“Sunt bucuros să anunț semnarea unui contrat cu cei mai importanţi operatori din Bulgaria:  Globul si Mtel . Prezenţa nostră în ţara vecină fiind una foarte importantă, livrările sunt deja de ordinul zecilor de mii”, a mai spus CEO-ul Vonino România.

Te-ar mai putea interesa și
Mai multe bonuri de masă pentru o largă categorie de bugetari. Scapă de restructurări sau desființări instituții importante din administrația locală- Proiect
Mai multe bonuri de masă pentru o largă categorie de bugetari. Scapă de restructurări sau desființări instituții importante ...
Ministerul Finanțelor a elaborat un proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) care aduce mai multe modificări legii 296/2023, cunoscută și ca legea austerității. Printre altele, nu se vor mai......
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank a înregistrat, anul trecut, o creştere cu 35% a activelor nete, până la 83,5 miliarde de lei, şi un profit ...
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei au ajuns la o înţelegere
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei ...
Liderii coaliţiei de guvernare şi-au dat acordul pentru susţinerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria ...
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Numărul studenţilor străini care vor să studieze în ţara noastră este în creştere, pe platforma "Study in Romania" ...