1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

Dragu: Încasările au crescut cu 7%, de la începutul anului. Lucrăm la introducerea sistemelor de plată simplificate

Încasările bugetare au crescut cu 7%, în termeni nominali, de la începutul anului şi până la mijlocul lunii martie, iar acum lucrăm la introducerea unor sisteme de plată simplificate, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, la prezentarea Raportului de Performanţă a ANAF pentru anul 2015.

29 mar, 2016 | Agerpres

'Dezvoltăm componenta de asistenţă şi încurajăm conformarea voluntară a tuturor contribuabililor. Rezultatele reformei deja se văd. De la începutul anului şi până la mijlocul lunii martie încasările bugetare totale au crescut cu 7% în termeni nominali, asta în condiţiile unei importante măsuri de relaxare fiscală în frunte cu reducerea cotei standard de TVA la 20%. Remarcăm o creştere a conformării voluntare atât la plată cât şi la declarare. Creşterea colectării este condiţionată de creşterea transparenţei şi eficienţei banului public. Lucrăm la introducerea unor sisteme simplificate de plată, plata online sau plata cu cardul la ghişeu dar şi de declararea taxelor care să încurajeze, de asemenea, conformarea voluntară', a mai arătat ministrul Finanţelor Publice.

Ea a precizat că relaţia dintre ANAF şi contribuabili trebuie să fie una de parteneriat în condiţiile în care Agenţia este instituţia care aduce veniturile publice necesare pentru a finanţa educaţia, sănătatea şi proiectele de infrastructură.

'ANAF este instituţia care aduce veniturile publice necesare pentru a finanţa educaţia, sănătatea şi proiectele de infrastructură. De aceea, trebuie să fie o instituţie modernă care lucrează pentru şi în favoarea contribuabililor. Reforma ANAF a început, ea trebuie încă continuată şi accelerată. Este unul dintre obiectivele mele cheie să asigur un cadru fiscal bugetar adecvat care să ducă la creşterea încrederii mediului de afaceri şi stimularea investiţiilor dar şi la simplificarea fiscalităţii', a precizat Anca Dragu.

Potrivit unui comunicat al ANAF, difuzat la jumătatea acestei luni, veniturile bugetare colectate de instituţie de la începutul anului s-au ridicat la 35,75 miliarde de lei, în creştere în termeni nominali cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a implementat în 2015 programul de modernizare a instituţiei, a îmbunătăţit gradul de colectare cu 7,8% iar conformarea voluntară la plată a fost de 83,5%, potrivit Raportului instituţiei pe anul trecut.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO