1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 17 º

Finanţe şi bănci

Dragu: Pe primele 5 luni avem deficit bugetar de 0,1% din PIB, dar este e foarte normal

Ministrul Finanţelor Anca Dragu a anunţat că deficitul bugetar pe primele cinci luni ale anului în curs este de 0,1% din PIB, precizând că acest lucru este normal în condiţiile în care până la sfârşitul anului deficitul trebuie să ajungă la 2,95% din PIB, potrivit Agerpres.

28 iun, 2016 | Agerpres

'Despre situaţia bugetară pe primele 5 luni pot să vă spun că într-adevăr avem deficit bugetar de 0,1% din PIB, dar este foarte normal. Aşa şi trebuia să fie pentru că, până la sfârşitul anului trebuie să ajungem la un deficit de 2,95% din PIB şi nu vrem să se mai întâmple ca anul trecut când luna noiembrie ne prinsese deja cu un surplus bugetar, practic un surplus bugetar din lipsa investiţiilor şi, dacă vă amintiţi, în luna decembrie s-au realizat 40% din totalul investiţiilor pe 2015', a spus Dragu, marţi seară, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Dragu a exemplificat, ca element de comparaţie, faptul că 'în 2013 am avut un deficit bugetar de 1,1% din PIB pentru primele 5 luni şi în 2014 de 0,3% din PIB tot pe primele 5 luni'.

Ministrul a precizat, de asemenea, că 'la cheltuieli de investiţii avem cu aproape 25% mai mult decât investiţiile din perioada similară a anului trecut', dar şi că la capitolul încasări 'stăm foarte bine, cel puţin cu încasările ANAF, care sunt cu peste 3% faţă de programul pe care îl aveam în vedere'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO