Dragu, MFP: Proiectul pe care mi-l asum vizează strict simplificarea şi debirocratizarea. Nu mărim taxele şi impozitele

Ministerul Finanţelor Publice va posta, în câteva zile, pe site-ul propriu, un proiect de modificare a Codului fiscal care vizează strict simplificarea şi debirocratizarea, în niciun caz creşteri de taxe şi impozite, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Anca Dragu.
Economica.net - mie, 07 sept. 2016, 10:04
Dragu, MFP: Proiectul pe care mi-l asum vizează strict simplificarea şi debirocratizarea. Nu mărim taxele şi impozitele

‘Avem în vedere câteva măsuri de simplificare. În câteva zile vom posta pe site-ul ministerului, pentru consultare publică, proiectul pe care eu, ca ministru al Finanţelor, mi-l asum. Repet, este vorba numai şi numai de simplificări şi procese de debirocratizare; în niciun caz nu va creşte povara fiscală, nu va creşte vreO taxă sau vreun impozit, fie că este vorba de persoane fizice, persoane fizice autorizate sau persoane juridice’, a explicat, la Digi 24, Anca Dragu.

Aceasta a precizat că solicitarea sa a fost de a se găsi soluţii pentru simplificare şi debirocratizare, pentru crearea unor condiţii mai bune în vederea desfăşurării activităţii economice.

‘Solicitarea mea a fost foarte clară: aceea de a găsi soluţii pentru simplificare şi debirocratizare, pentru crearea unor condiţii mai bune pentru desfăşurarea activităţii economice. După cum am spus de la bun început, predictibilitatea fiscală este foarte importantă în actul guvernamental şi pentru activitatea economică. Eu nu renunţ la acest principiu’, a mai spus ministrul Finanţelor.

Aceste precizări vin în urma unor informaţii apărute în presă, care citează un proiect de Ordonanţă a Guvernului pentru modificarea Codului fiscal obţinut de Profit.ro, conform cărora contribuţiile de asigurări sociale (CAS) ale angajatului vor fi majorate de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sănătate (CASS) de la 5,5% la 8,9%. În schimb, angajatorii vor fi scutiţi de CAS pentru condiţii normale de muncă, precum şi de CASS.

De asemenea, potrivit aceleiaşi surse, averile nejustificate de până la un milion de euro primesc o perioadă de graţie, respectiv până pe 31 martie 2017, ca să fie declarate şi impozitate cu 16%. După această dată, dacă vor fi depistate de Fisc, vor fi taxate cu 75%.

Ministrul Finanţelor afirmă însă că nu a ajuns la ea un astfel de proiect şi nu îşi asumă aceste modificări.

‘În acest moment, la Ministerul Finanţelor lucrăm la un proiect de simplificare a măsurilor din Codul fiscal. În niciun caz nu vom creşte taxe sau impozite, indiferent că e vorba de impozit pe venit, pe profit sau contribuţii (…) Nu a ajuns pe masa mea un asemenea proiect (de majorare a taxelor şi contribuţiilor – n. r). Nu îmi asum aceste modificări. Repet, vizăm măsuri clare de simplificare a unor situaţii din Codul fiscal. În 2-3 zile maxim îl vom pune în dezbatere publică’, a spus Anca Dragu, la Realitatea TV.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...