Draxlmaier vrea să convingă angajaţii să rămână în ţară cu salarii de România şi pachete generoase de beneficii

Concurenţa ofertelor de locuri de muncă din străinătate - plătite mult peste cât sunt dispuşi angajatorii din ţară să ofere - este cea mai mare problemă întâmpinată de grupul german Draxlmaier în ceea ce priveşte recrutarea oamenilor şi retenţia salariaţilor în cele cinci fabrici din ţară. Draxlmaier care are 15.000 de angajaţi în România oferă muncitorilor din fabrica din Satu Mare salarii brute lunare de 1.440 lei, şi un pachet generos de beneficii, format din bonus de angajare, echivalentul unui salariu de încadrare, bonus pentru prima angajare, în valoare de 200 lei, patru prime anuale care însumează până la 700 lei, dar şi primă de prezenţă la muncă şi de productivitate. 
Cristina Şomănescu - Dum, 27 nov. 2016, 21:49
Draxlmaier vrea să convingă angajaţii să rămână în ţară cu salarii de România şi pachete generoase de beneficii

Grupul german Draxlmaier are aproximativ 15.000 de angajaţi care lucrează în cinci centre de producţie: Satu Mare, Timişoara, Piteşti, Braşov şi Hunedoara, ne-au spus oficialii grupului.

Draxlmaier este furnizor german de componente auto, dezvoltă şi produce sisteme electrice și electronice, interioare de lux şi sisteme de bord pentru mărci premium din industrie. Clienţii Draxlmaier sunt mărci precum BMW, Jaguar, Maserati sau Mercedes-Benz. Draxlmaier are, în prezent, aproximativ 55.000 de angajaţi în cele mai mult de 60 de locaţii din peste 20 de ţări din întreaga lume.

Oficialii grupului german au spus pentru ECONOMICA.NET că cea mai mare dificultate privind atragerea şi retenţia angajaţilor este concurenţa ofertelor de locuri de muncă din străinătate. Pentru potenţialii candidaţi, dar şi pentru unii dintre angajaţii companiei, aceste oferte sunt plătite mult peste orice ofertă din piaţa internă, ne-au spus reprezentanţii Draxlmaier.

Salariile din producţie pe care le oferă Draxlmaier se raportează la piaţa forţei de muncă din România. În cadrul campaniei de recrutare pe care o desfăşurăm acum la Satu Mare, de exemplu, venitul lunar al unui angajat se compune din 1.440 lei brut, salariu de bază, la care de adaugă diverse prime şi bonusuri, plus tichetele de masă. Compania asigură şi transport gratuit sau parţial subvenţionat, în funcţie de zona din care vine salariatul, au adăugat oficialii grupului german.

Draxlmaier: Încercăm să venim în întâmpinarea potenţialilor candidaţi prin oferta noastră de beneficii.

Draxlmaier vrea să atragă candidaţi la fabrica de la Satu Mare cu un pachet generos de beneficii printre care se numără şi primă de prezenţă la muncă şi de productivitate.

Compania germană DRM Draxlmaier Romania Sisteme Electrice, parte a grupului german Draxlmaier, angajează la Satu Mare 30 de operatori în producţie. Angajatorii ofertează candidaţii cu un pachet generos de beneficii, printre care se numără şi prima de prezenţă la muncă şi de productivitate. Valoarea acesteia ajunge până la 280 lei brut lunar. Candidaţii sunt ofertaţi şi cu bonus de angajare, echivalentul unui salariu de încadrare, bonus pentru prima angajare, în valoare de 200 lei, patru prime anuale care însumează până la 700 lei. De asemenea, orele suplimentare sunt plătite cu 200% peste tariful orar normal, angajatorii oferă spor de noapte, de 25% din salariu, tichet de masă şi transport gratuit sau parţial subvenţionat, în funcţie de zonă, potrivit anunţului de recrutare publicat pe un mare site de profil.
Angajatorii caută pentru aceste locuri de muncă persoane majore, cu abilităţi de muncă în echipă, cu abilităţi de comunicare şi care pot distinge culorile.

„Beneficiile care motivează cel mai mult angajaţii Draxlmaier care lucrează în producţie sunt: stabilitatea locului de muncă, programul de lucru care asigură un echilibru între viaţa personală şi profesională, programe de formare şi dezvoltare profesională şi, nu în ultimul rând, beneficiile financiare”, susţin oficialii companiei.

„Angajatorii preferă să acorde mai multe bonusuri decât un salariu mai mare, pentru că bonusurile sunt strâns legate de rezultatul muncii (productivitate, polivalenţă etc.), sau de aspectele care influenţează acest rezultat (de exemplu, prezenţă sau absenteism), deci permit angajatorilor să încurajeze comportamente care nu afectează negativ planul de producţie şi volumele, reducând riscurile financiare la care s-ar expune altfel”, a spus pentru ECONOMICA.NET Natalia Câmpan, consultant la agenţia Manpower din Iaşi.

Te-ar mai putea interesa și
Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China
Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China
Grupul G7, al celor mai industrializate şapte state, a convenit duminică, în ultima zi a summitului din Cornwall, sudul Angliei, asupra unei abordări mai dure în relaţia cu China, transmite dpa....
Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestru din 2021
Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestru din 2021
Transportul portuar maritim a înregistrat în primul trimestru din 2021 o scădere cu 3,1% comparativ cu perioada similară ...
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, ...
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat duminică organizarea unei loterii având drept miză câştigarea unui autoturism ...