DREPT LA REPLICĂ: Banca Română de Credite şi Investiţii nu a cerut declanşarea procedurii de lichidare

Urmare a articolului Umbrărescu îşi lichidează banca până la sfârșitul lunii mai, Banca Banca Română de Credite şi Investiţii a trimis redacţiei ECONOMICA.NET un drept la replică pe care îl publicăm în totalitate:
Economica.net - joi, 12 ian. 2017, 15:18
DREPT LA REPLICĂ: Banca Română de Credite şi Investiţii nu a cerut declanşarea procedurii de lichidare

Pentru corecta informare a opiniei publice, Directoratul Bancii Romane de Credite si Investitii SA, potrivit art. 41 din Legea nr. 504/2002, solicita redactiei Economica.net publicarea prezentului Drept la replica:

Banca Romana de Credite si Investitii SA sau actionarii sai nu au cerut Bancii Nationale a Romaniei declansarea procedurii de lichidare a bancii.

Afirmatiile potrivit carora Banca Romana de Credite si Investitii SA a cerut Bancii Nationale a Romaniei declansarea procedurii de lichidare, faptul ca banca nu a mai acordat credite de ani de zile sau faptul ca membrii Directoratului „nu indeplinesc ca la carte cerintele BNR” sunt  doar unele dintre informatiile false si defaimatoare publicate in articolul sus mentionat si care sunt de natura a aduce prejudicii grave imaginii bancii.

In consecinţă, apreciem ca fiind neconforme cu realitatea aserțiunile autoarei articolului, având în vedere atat documentarea lacunară în elaborarea acestuia, cat si lipsa oricarui demers pentru verificarea informatiilor ce se doreau a fi publicate.

Pentru considerentele de mai sus, vă solicităm să retrageti de pe site-ul dumneavoastra articolul defaimator si sa publicaţi acest drept la replică, pana maine 13.01.2016, în aceleaşi condiţii ca articolul defaimator, în vederea rectificării informaţiilor prezentate opiniei publice, deoarece acestea nu sunt conforme realităţii şi sunt de natură să aducă atingere imaginii şi prestigiului Bancii Romane de Credite si Investitii SA, clientilor sai, precum şi reprezentantilor acestei societati bancare.

Va reamintim faptul ca potrivit art. 30 alin. (6) din Constitutia Romaniei, libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

De asemenea, va atragem atentia asupra faptului ca, potrivit dispozitiilor OUG 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, tuturor persoanelor, indiferent de calitatea acestora, care obtin date si informatii din rapoartele publicate de institutia de credit, le revine obligatia nedezvaluirii acestor informatii (inclusiv a unor derivate ale  acestor informatii) in situatia in care prin aceasta s-ar aduce atingere intereselor ori prestigiului unei instituţii de credit sau ale unui client al acesteia.

Nu in ultimul rand, subliniem ca BRCI are calitatea unei institutii de interes public, avand in vedere specificul activtatii reglementate si autorizate prin lege, cu toate consecintele atrase de aceasta calificare.

Banca Romana de Credite si Investitii îşi exprimă speranţa ca, pe viitor, pentru asigurarea unei informări corecte şi obiective a opiniei publice, publicatia Economica.net  va solicita şi punctul de vedere al instituţiei noastre şi se va documenta, înainte de publicarea unui articol,  evitând astfel erorile de informare sau de interpretare a informaţiilor.

Puteţi vedea textul original aici

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...